FC Utrecht naar finale play-offs

Prachtig doelpunt van Simon Gustafson maakt het verschil in halve finale tegen FC Groningen: 1-0.

In een sfeervol Stadion Galgenwaard heeft FC Utrecht vanavond (woensdag) FC Groningen met 1-0 verslagen in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. De Domstedelingen, aangemoedigd door 3.000 supporters, maakten in de tweede helft het verschil. Simon Gustafson maakte het enige doelpunt van de avond - een beauty.
 
Eigenlijk kunnen er twee dingen gebeuren als je de bal zo ongelooflijk hard op je slof neemt als Simon Gustafson dat in de match tegen FC Groningen pak ‘m beet een kwartier voor tijd doet. Ofwel de bal eindigt ergens ver buiten het stadion, op de Laan van Maarschalkerweerd of in de Kromme Rijn. Ofwel hij vliegt linea recta de kruising in, een keeper kansloos achterlatend. Precies dat laatste gebeurt. De Zweed maakt een prachtige treffer, en eentje die beslissend is bovendien. Het is FC Utrecht 1, FC Groningen 0. Het is FC Utrecht naar de finale, FC Groningen uitgeschakeld. 

In evenwicht
De nummer zes en zeven van de Eredivisie houden elkaar lang in evenwicht, in een spannende wedstrijd die door het maximale aantal toegestane supporters, 3.000 in getal, wordt bezocht. Zeker in de eerste helft zijn de kansen schaars. Er wordt veel strijd geleverd, maar de defensies geven over en weer weinig ruimte weg. Al lukt het FC Utrecht nog wel om via een kopbal van Mark van der Maarel en een schot van Adam Maher enig gevaar te stichten; maar echt moeilijk wordt het goalie Sergio Padt voor de break niet gemaakt.

Lees hier het volledige verslag op fcutrecht.nl


Team

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht