FC Utrecht neemt punt mee uit Amsterdam

FC Utrecht neemt punt mee uit Amsterdam

FC Utrecht heeft in de Amsterdam ArenA een punt gepakt. De Utrechters waren vanmiddag (zondag) beter dan Ajax en stonden kort voor tijd met 0-2 voor, maar kregen door twee goals in de slotfase niet wat ze verdienden: 2-2.
Een dijk van een partij speelt FC Utrecht tegen titelkandidaat Ajax. Goed voetbal, aanvallend vlijmscherp, verdedigend oerdegelijk. FC Utrecht oogst lof. Houdt de Ajacieden heel lang ver van het eigen doel. Komt met een plan van aanpak dat wérkt. Ondanks het feit dat Ajax, 4-3-3-club bij uitstek, zelfs speciaal voor de gelegenheid overgaat tot het spelen van 3-4-3.

Slotfase
Dat FC Utrecht na anderhalf uur voetbal niet als winnaar van het veld stapt, komt door twee doelpunten die de ploeg in de slotfase incasseert. De eerste; een schot van Davy Klaassen in de verre hoek (1-2). De tweede. Uiterst discutabel. En, in elk geval op de tribunes en in de honderdduizenden huiskamers in heel Nederland waarin wordt gekeken naar de partij, hét moment waarover nog lang wordt nagesproken. Willem Janssen maakt een sliding, Arek Milik probeert te schieten. Ogenschijnlijk niets aan de hand. Totdat de fluit gaat. En arbiter Danny Makkelie naar de stip wijst: penalty. Milik eist de bal op, schiet raak: 2-2.Op de mat
Twee uiterst waardevolle punten voor FC Utrecht in de strijd om de plekken die recht geven op Europees voetbal vergaan daardoor als sneeuw voor de zon. Twee punten die de Utrechters verdienen op basis van de pot voetbal die ze op de Amsterdamse mat leggen.

Barazite scoort
Nacer Barazite maakt de eerste goal van de middag. Sébastien Haller rukt op met de bal aan zijn voet, legt breed op Andreas Ludwig en op aangeven van de Duitser schiet Barazite onberispelijk de bal in het door Jasper Cillessen verdedigde doel: 0-1.Joosten schiet raak
De vreugde in het Utrechtse kamp wordt een minuut of acht voor tijd nog groter als invaller Patrick Joosten een juweeltje van een doelpunt maakt. Hij roeit de bal van ver prachtig in de bovenhoek. Een supertreffer, die 0-2. Maar niet de winnende. Door die twee late tegentreffers: 2-2.

Woensdag: De Graafschap-thuis
FC Utrecht speelt woensdag thuis tegen De Graafschap. In Stadion Galgenwaard wordt die dag om 18.30 uur afgetrapt. Er is vrije kaartverkoop en tickets zijn tegen gereduceerde tarieven verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop.

Ajax - FC Utrecht 2-2 (0-0)
56. Nacer Barazite 0-1
84. Patrick Joosten 0-2
86. Davy Klaassen 1-2
89. Arek Milik (strafschop) 2-2

Gele kaarten: Mike van der Hoorn (Ajax), Ruben Ligeon, Bart Ramselaar en Willem Janssen (allen FC Utrecht).

Toeschouwers: 51.768.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling Ajax:
Jasper Cillessen; Joël Veltman, Mike van der Hoorn, Nick Viergever; Daley Sinkgraven, Nemanja Gudelj, Riechedly Bazoer (81. Kenny Tete), Davy Klaassen; Anwar El Ghazi, Arek Milik, Amin Younes (71. Vaclav Cerny).

Opstelling FC Utrecht:
Filip Bednarek; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert, Ruben Ligeon (84. Giovanni Troupée); Rico Strieder, Bart Ramselaar, Andreas Ludwig, Willem Janssen; Nacer Barazite (74. Patrick Joosten), Sébastien Haller. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht