FC Utrecht niet met B-elftal tegen ASWH

Een thuiswedstrijd tegen de amateurs van ASWH in de tweede ronde van de beker: een ideaal moment om eens wat veelbelovende talenten 90 minuten de kans te geven of juist een mooie gelegenheid om verder aan je elftal te bouwen? FC Utrecht-trainer Dick Advocaat weet het wel.


Beker

Zijn elftal gaat niet op de schop, al blijven ook niet de elf namen die zondag wonnen van Willem II (0-1) staan. Dat komt deels door pijntjes bij basisspelers uit die wedstrijd. Ook wil Advocaat wat andere spelers aan het werk zien. Mark van der Maarel, Emil Bergström, Leon Guwara en Sander van de Streek lijken morgen de kans krijgen bij FC Utrecht op de posities waarop ze zelf het best uit de voeten kunnen.

Maar de kern blijft staan. En tot die kern behoort nu dus ook, tijdelijk of niet, Lukas Görtler. De Duitser speelde in de spits tegen Willem II en is ook verzekerd van een basisplaats tegen de amateurs uit Hendrik-Ido-Ambacht. En ja, dan is de vraag: als je Advocaat heet, in hoeverre ben je dan bezig met zo’n wedstrijd tegen ASWH? ,,We hebben ze bekeken, Marinus en Rick (Dijkhuizen en Kruys, red.) zijn naar een wedstrijd geweest en we weten dat ze 5-3-2 spelen en wat hun sterke punten zijn. We weten dat we tegen dit soort ploegen niets te winnen hebben. We hebben het toen gezien met VVSB, dus we onderschatten ASWH zeker niet. Maar win je deze, dan zit je bij de laatste zestien.”
 
Bron: AD

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht