'FC Utrecht onderdeel van Monaco deel-Van Hecke'

De overgang van Jan Paul van Hecke van NAC naar AS Monaco lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn. Wanneer de club uit de Franse Ligue 1 tegemoet komt aan de wensen van het management van de voetballer ligt er een lucratief vijfjarig contract klaar.


In het prinsdom kan Van Hecke, die in Breda een modaal salaris heeft, tien tot vijftien keer meer gaan verdienen. De belangen van de centrale verdediger wordt behartigd door Louis Laros en Patrick van Diemen. De oud-profvoetballers zijn in dienst van spelersvakbond VVCS en doen de onderhandelingen namens Van Hecke. Een van de voorwaarden om te tekenen bij AS Monaco, is een verhuur aan FC Utrecht en niet Cercle Brugge dat een satellietclub is van de Monegasken.

Dat NAC met AS Monaco een financiële mogendheid heeft gevonden, die eigendom is van een Russische miljardair, is een geschenk uit de hemel voor de eerstedivisionist. De transfersom die AS Monaco wil betalen, ligt immers zo'n anderhalf miljoen euro hoger dan de bieding van naar verluidt 750.000 euro die FC Utrecht deed. Via een omweg kan de bekerfinalist de 20-jarige Zeeuw alsnog verwelkomen als versterking van het komende seizoen. AS Monaco vindt het geen namelijk probleem om Van Hecke niet bij het eigen Belgische filiaal maar in de eredivisie zijn vlieguren te laten maken.

Of het transfergeld van Van Hecke deels geïnvesteerd wordt in de selectie van NAC, het spelersbudget van 2 miljoen euro zou vanwege de coronacrisis flink verlaagd worden, is geen uitgemaakte zaak. Met het aanstaande vertrek van Van Hecke houdt NAC met Nacho Monsalve, Roger Riera, Colin Rösler en Gylermo Siereveld vier voorstoppers over. Aanvoerder Monsalve mag echter vertrekken uit Breda en is net als vijf andere spelers voor een zachte prijs te koop op de transfermarkt, terwijl Siereveld bij NAC onder 21 begint.

Bron: BN De Stem

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht