FC Utrecht pakt punt in Arena

FC Utrecht pakte vanavond (donderdag) een punt in de Johan Cruijff ArenA. De ploeg van Hoofdtrainer René Hake nam in de eerste helft de leiding via een treffer van Simon Gustafson en zag Ajacied Edson Álvarez na de break de eindstand op 1-1 bepalen.
 
Met alles wat hij heeft werpt Willem Janssen zich voor de bal. De captain van FC Utrecht voorkomt met die perfect getimede sliding, in het laatste kwart van de partij, een doelpunt van zijn collega-aanvoerder Dušan Tadi? van Ajax. Het is een actie die symbool staat voor de manier waarop FC Utrecht voor de dag komt in de Johan Cruijff ArenA. Eentje, bovendien, die wel wat wegheeft van een ultieme krachtinspanning die Joris van Overeem in de eerste helft laat zien; en die ervoor zorgt dat David Neres niet op het scorebord kan komen.

Gustafson schiet raak
FC Utrecht neemt na een klein kwartier spelen de leiding in Amsterdam. Scheidsrechter Allard Lindhout legt de bal, na op advies van videoreferee Clay Ruperti de beelden te hebben bekeken, op de stip vanwege een overtreding van Ajacied Nico Tagliafico op Gyrano Kerk. Achter de bal nestelt zich Simon Gustafson. De Zweed houdt het hoofd koel en stuurt de ervaren sluitpost Maarten Stekelenburg de verkeerde kant op: 0-1. Het is de dertiende penalty die Gustafson in de Eredivisie namens FC Utrecht benut. Slechts één speler heeft in de historie van de FC uit de Domstad vaker vanaf elf meter gescoord: Sébastien Haller, veertien maal.

Lees hier het volledige artikel op fcutrecht.nl


Sfeer1

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht