FC Utrecht schakelt PSV uit en bereikt halve finale

FC Utrecht schakelt PSV uit en bereikt halve finale

FC Utrecht heeft ten koste van PSV de halve finale van de KNVB Beker gewonnen. De Utrechters waren vanavond (donderdag) in Eindhoven met 1-3 te sterk voor de landskampioen.
Indrukwekkend. Dat woord dekt de lading bij PSV - FC Utrecht misschien nog wel het meeste. En dat ene woord, dat is op tal van zaken van toepassing op deze donderdagavond, als de Eindhovenaren en de Utrechters strijden om een plek in de halve finale van de KNVB Beker.

Drie keer scoren
Indrukwekkend is, allereerst, de uitslag. 1-3. FC Utrecht wint zelden in het Philips Stadion, maar doet dat nu wel. En nog wel met drie doelpunten ook. Er zijn weinig ploegen die het lukt drie keer tegen PSV te scoren als dat voor eigen publiek speelt.

Twaalfde man
Maar, daar is het woord gevallen: publiek. Ja, het bekerduel wordt in de Lichtstad gespeeld. En ja, per saldo zijn er meer PSV-fans in het Philips Stadion dan FC Utrecht-liefhebbers. Maar het zijn die twaalfhonderd twaalfde mannen die zich vanuit het uitvak ongelooflijk laten gelden. En de ploeg van de eerste tot en met de laatste tel steunen. Da’s indrukwekkend.

Ramselaar op schot
Zoals dat ook geldt voor de treffers van Bart Ramselaar. Het Amersfoortse jeugdproduct van FC Utrecht opent van dichtbij de score als hij het meest attent is bij een corner (0-1) en zet de derde Utrechtse goal op het scorebord. De middenvelder passeert Jetro Willems en schiet in de verre hoek raak: 0-3. De manier waarop hij dat doet, is van grote klasse.

Haller schiet raak
Het stempel ‘indrukwekkend’ mag extra vet worden gezet op de 0-2. Die wordt gemaakt door de Franse clubtopscorer Sébastien Haller. Hij schiet de bal snoeihard binnen. Keeper Remko Pasveer is volstrekt kansloos op de poeier van de powerspits.

Mouwen opstropen
Door een doelpunt van Héctor Moreno komt de spanning in de tweede helft nog wel terug in de wedstrijd (1-3). Maar dan, meer nog dan daarvoor, laat vanuit het uitvak de twaalfde man zich gelden, recht de ploeg de rug, worden de mouwen nog verder opgestroopt. En wordt de overwinning over de streep getrokken. FC Utrecht bereikt de halve finale van de KNVB Beker.

PSV - FC Utrecht 1-3 (0-2)
32. Bart Ramselaar 0-1
41. Sébastien Haller 0-2
58. Bart Ramselaar 0-3
74. Héctor Moreno 1-3

Gele kaarten: Héctor Moreno, Marco van Ginkel, Luuk de Jong.

Toeschouwers: 20.000.

Scheidsrechter: Richard Liesveld.

Opstelling PSV:
Remko Pasveer; Joshua Brenet (78. Florian Jozefzoon), Jeffrey Bruma, Héctor Moreno, Jetro Willems (64. Nicolas Isimat-Mirin); Jorrit Hendrix, Marco van Ginkel (67. Gastón Pereiro), Davy PrÓ§pper; Luciano Narsingh, Luuk de Jong, Jürgen Locadia.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert, Chris Kum; Rico Strieder, Yassin Ayoub, Bart Ramselaar (76. Andreas Ludwig), Patrick Joosten (67. Ruud Boymans); Nacer Barazite (82. Ruben Ligeon), Sébastien Haller.

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht