Mönchengladbach II

Mönchengladbach II

De tweede oefengalop van deze jaargang staat voor FC Utrecht voor de deur. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag komt morgen (dinsdag) op Sportcomplex Zoudenbalch in een vriendschappelijke wedstrijd in actie tegen de beloften van Borussia Mönchengladbach. De wedstrijd begint om 18.00 uur.
FC Utrecht’s eerste sparringpartner was DESTO. De Derdeklasser uit Vleuten kon de Eredivisionist uit de Domstad afgelopen week geen enkel moment écht partij bieden. Desalniettemin hielden de amateurs de schade beperkt tot 0-4. Rubio Rubin scoorde twee keer en Nacer Barazite en Gyrano Kerk vonden één keer het net.

Vierde niveau
Borussia Mönchengladbach II, dat ook wel Borussia Mönchengladbach U23 genoemd wordt, is al jaren actief op het vierde niveau van de Duitse voetbalpiramide. De ploeg werd afgelopen seizoen tweede en het jaar ervoor zelfs kampioen, maar in een promotiecompetitie met als inzet deelname aan de 3. Bundesliga trokken de Jonge Fohlen aan het kortste eind.

Nederlandse trainer
De selectie van de beloftenploeg van BMG bestaat uit 25 spelers en slechts drie ervan waren afgelopen seizoen níet in Mönchengladbach actief. Marco Komenda (Sportfreunde Siegen), Mike Feigenspan (Hessen Kassel) en Nico Brandenburger (FC Luzern) werden aangetrokken door de ploeg die wordt getraind door een Nederlander: Arie van Lent. Van Lent, geboren en getogen in Opheusden, maakte zijn doelpunten jarenlang in Duitsland. De fans van onder meer Werder Bremen, Greuther Fürth, Borussia Mönchengladbach en Eintracht Frankfurt liet de aanvaller juichen met de regelmaat van de klok.

Kaartverkoop op Zoudenbalch
Tickets voor de vriendschappelijke wedstrijd FC Utrecht – Borussia Mönchengladbach II zijn á 5 euro aan de poort verkrijgbaar bij Sportcomplex Zoudenbalch. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. De wedstrijd begint om 18.00 uur en Zoudenbalch is vanaf 16.30 uur toegankelijk.

Live verslag via Twitter en Snapchat
Niet langs de lijn bij de eerste oefenpot van FC Utrecht in Utrecht in aanloop naar het seizoen 2016/2017? FC Utrecht doet live verslag via Twitter (@fcutrechtmatch) en Snapchat. Volg de club ook via dat kanaal, voeg toe: fc_utrecht. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht