FC Utrecht in top 100 Euro Club Index

FC Utrecht in top 100 Euro Club Index

Hoogste notering allertijden op prestigieuze clubranglijst in vizier.

FC Utrecht staat voor het eerst sinds juni 2013 in de top 100 van de Euro Club Index. De FC uit de Domstad bezet nu plek 98 van de ranglijst van Europese hoogstedivisionisten met een score van 2321 punten.
De hoogste score aller tijden van de Utrechters dateert van mei 2013 en is 2375 punten. De hoogste positie die de Utrechtse FC ooit innam op de prestigieuze lijst, is de 87ste. Die werd in februari 2011 bereikt.

De stijgende lijn van FC Utrecht is er één die zijn weerga niet kent. De nummer 4 van de Eredivisie van dit seizoen stond in oktober 2015 nog op plaats 225 van de Euro Club Index, en is sindsdien aan een indrukwekkende opmars bezig.

De nummer 1 van de Euro Club Index is Real Madrid, gevolgd door FC Barcelona. FC Bayern München, Juventus, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, Chelsea, Manchester City, Borussia Dortmund en Napoli maken de top 10 compleet.

De hoogst genoteerde Nederlandse club is Ajax, dat plaats 28 inneemt. PSV is de nummer 34, Feyenoord de nummer 64.

FC Utrecht, nummer 98 van Europa dus, weet zich omringd door het Engelse Bournemouth (plek 97) en Dnjepr Dnjepropetrovsk uit Oekraïne, dat positie 99 inneemt.

De Euro Club Index is een ranglijst van voetbalploegen uit de hoogste divisies van alle Europese landen, die de relatieve sterkte van de teams weergeeft op een bepaald moment, en de ontwikkeling weergeeft over een lengte van tijd. De volledige ranglijst en een uitleg over hoe die is samengesteld is HIER te vinden.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht