"FC Utrecht vecht voor elke speler"

"FC Utrecht vecht voor elke speler"

FC Utrecht was de afgelopen twee seizoenen een slow-starter. Deze zomer is met het oog op de Europese kwalificatie alles in het werk gesteld om de club juist een vliegende start te laten beleven.
„We hebben er bewust voor gekozen om de selectie nu al serieus neer te zetten met het oog op onze eerste verplichting, die al op 13 juli is. Daar hebben we de afgelopen maanden gericht naar toe gewerkt”, aldus trainer Erik ten Hag.

Nog geen maand geleden namen de FC Utrecht-spelers na het spectaculaire seizoensslot, dat in extremis Europees voetbal opleverde, met een etentje afscheid van elkaar. Bij het volgende samenzijn, voorafgaand aan de eerste training, had er in de kleedkamer een flinke stoelendans plaatsgevonden.

Met Simon Makienok (Palermo), Cyriel Dessers (NAC), Chris David (GA Eagles), Sander van de Streek (SC Cambuur), Bilal Ould-Chikh (clubloos), en gisteren nog Nick Marsman (FC Twente) denkt FC Utrecht het vertrek van onder meer Sébastien Haller, Nacer Barazite en Robbin Ruiter te kunnen opvangen. 

Het gevaar voor verdere uitholling blijft bestaan, beseft Ten Hag. Aan Yassin Ayoub en Sofyan Amrabat wordt flink getrokken door respectievelijk Bursaspor en Feyenoord.
„We zullen voor elke speler vechten om met FC Utrecht onze ambities te verwezenlijken. Maar als een speler rijp is of heel graag weg wil en de prijs wordt betaald, dan is het in deze wereld zo, dat hij gaat”, aldus Ten Hag, die op zijn beurt ook zijn ogen goed open houdt. „Wij kijken continu naar beter. Goed is niet goed genoeg, wij willen altijd beter. Daarom blijven we alert op de transfermarkt. Als er zich een kans voordoet, dan zullen we erop duiken.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht