FC Utrecht verovert Het Kasteel

FC Utrecht verovert Het Kasteel

Doelpunten van aanvoerder Willem Janssen en invaller Kristoffer Peterson zorgen voor 1-2 uitzege op Sparta Rotterdam.

FC Utrecht heeft in de eerste competitiepartij van het jaar 2017 een driepunter gescoord. Doelpunten van Willem Janssen en Kristoffer Peterson zorgden er na de pauze voor dat een 1-0 achterstand bij rust werd omgebogen naar een verdiende uitzege op Sparta Rotterdam: 1-2.
Hoe je een muur kunt slechten? Kristoffer Peterson laat het zien, deze koude zaterdagavond in Spangen. Hij gaat er dwars doorheen. Bijna letterlijk. Want drie minuten voor tijd, op het moment dat de Zweed nog geen kwartier binnen de lijnen staat, slalomt hij tussen twee Spartanen door en passeert hij koelbloedig keeper Roy Kortsmit. De stand vóór die briljante ingeving? 1-1. Erna? Juistem: 1-2 voor FC Utrecht!

Verdiend
De ontlading is groot bij de Zweed, en al zijn ploegmakkers, en niet op de laatste plaats bij de 650 meegereisde supporters in het uitvak. Ook al omdat het een doelpunt is waar FC Utrecht kei- en keihard voor heeft moeten werken tegen een op z’n minst taai te noemen Sparta Rotterdam.

Kasteelmuur
Want al spelen de Spartanen dan thuis, ze zakken ver terug. Metselen een stevige kasteelmuur, en vuren de bal daar - in figuurlijke zin natuurlijk - zo nu en dan hoog en hard overheen. Dan is het de bedoeling dat de voorwaartsen als een duveltje uit een doosje opduiken voor het Utrechtse doel en toeslaan. En warempel: dat gebeurt halverwege de eerste helft. De Spanjaard Iván Calero Ruiz schiet de bal binnen en bezorgt het team van Alex Pastoor een 1-0 voorsprong.

Buffelen
Buffelen is en blijft het na die treffer, voor FC Utrecht. Zoeken naar barsten in die muur, zoeken naar een zwakke plek. Sofyan Amrabat is de eerste die er eentje vindt, met als uiteindelijke resultaat een treffer. Sherel Floranus trekt aan de handrem bij de opkomende Amrabat; de Spartaan krijgt geel, FC Utrecht een vrije trap. De tweede helft is dan nog maar net begonnen, en Yassin Ayoub meldt zich bij de bal. Hij legt ‘m bij de tweede paal prachtig neer voor Willem Janssen, die de 1-1 tegen de touwen kopt.

Jagen
Na die gelijkmaker gaat het Utrechtse team, gesterkt door de 650 meegereisde supporters, op zoek naar meer. Naar een tweede goal, naar drie punten als het even kan. Net op het moment dat velen denken dat die verlossende treffer er níet meer komt, betovert Peterson zijn directe tegenstanders, gaat de Zweed dwars door de muur heen en slaat hij toe: 1-2.

Volgende pot: Ajax-thuis
Het FC Utrecht van trainer/coach Erik ten Hag werkt vanaf nu toe naar de eerste thuiswedstrijd van het jaar 2017. Op zondag 22 januari komt Ajax op bezoek in Stadion Galgenwaard. De kaartverkoop voor die prachtige pot is in volle gang en gaat hard, maar er zijn nog tickets verkrijgbaar!

Sparta Rotterdam - FC Utrecht 1-2 (1-0)
26. Iván Calero Ruiz 1-0
52. Willem Janssen 1-1
88. Kristoffer Peterson 1-2

Gele kaart: Sherel Floranus (Sparta Rotterdam), Ramon Leeuwin en Yassin Ayoub (beiden FC Utrecht).

Toeschouwers: 10.510.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling Sparta Rotterdam:
Roy Kortsmit; Denzel Dumfries, Rick van Drongelen, Michel Breuer, Sherel Floranus (74. Bart Vriends); Ryan Sanusi (78. David Mendes Da Silva), Mart Dijkstra, Stijn Spierings; Thomas Verhaar, Zakaria El Azzouzi, Iván Calero Ruiz (84. Craig Goodwin).

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer; Wout Brama, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite (90+2. Andreas Ludwig); Richairo Zivkovic (74. Kristoffer Peterson), Sébastien Haller.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht