FC Utrecht verslikt zich in Roda JC Kerkrade

FC Utrecht verslikt zich in Roda JC Kerkrade

Aan een mooie reeks wedstrijden van FC Utrecht is vanavond (donderdag) een einde gekomen. In het Parkstad Limburg Stadion beet de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag zich stuk op Roda JC Kerkrade. Dat was met 1-0 te sterk voor de Domstedelingen.
Nee, de meest vlotte partij van het seizoen is het niet; Roda JC Kerkrade - FC Utrecht. Spektakel blijft uit in het Parkstad Limburg Stadion, waar de bezoekers zo nu en dan eens een kans krijgen. De ene keer wat groter dan de andere keer. Schoten, kopballen, vrije trappen, hoekschoppen. Allemaal passeren ze wel de revue op het Limburgse kunstgras.

Toeslaan
Tegen laagvlieger Roda JC Kerkrade, dat zich de voorbije weken met maar liefst zeven spelers versterkte met als doel het zo snel en ver mogelijk wegkomen van de onderste plekken, zet FC Utrecht gaandeweg de tweede helft aan. Het speelt naar voren. Domineert niet, maar kruipt wel langzaam richting het Limburgse doel. Precies op dat moment, en als sommige Utrechtse optimisten denken dat de aanvalstandem van FC Utrecht echt nog wel tot scoren komt, slaat het team van Darije Kalezic toe.

Invaller schiet raak
FC Utrecht krijgt een corner, neemt die niet al te best en is dan even uit positie. Daarvan profiteert uiteindelijk invaller Maeky Ngombo optimaal. Hij schiet de bal diagonaal in het door Robbin Ruiter verdedigde doel: 1-0. Tien minuten zijn er dan nog te gaan, en die paar extra minuten die erbij komen.

Te weinig tijd
Die tijd blijkt voor FC Utrecht onvoldoende om nog wat terug te doen. De ploeg, met onder anderen op dat moment Sébastien Haller, Bart Ramselaar en Ruud Boymans in de gelederen, komt in de slotfase amper nog tot het serieus in de moeilijkheden brengen van Roda JC Kerkrade-goalie Benjamin van Leer.

Zondag: FC Twente-uit
Voor FC Utrecht is het zaak de knop snel om te zetten en het vizier te richten op FC Twente. Zondag immers al brengt de formatie van Ten Hag een bezoek aan de Tukkers. Die dag wordt er in de Grolsch Veste om 16.45 uur afgetrapt.

Roda JC Kerkrade - FC Utrecht 1-0 (0-0)
81. Maeky Ngombo 1-0

Gele kaart: Nathan Rutjes (Roda JC Kerkrade).

Toeschouwers: 13.605.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling Roda JC Kerkrade:
Benjamin van Leer; Marcos Gullón, Jordy Buijs, Arjan Swinkels, Georgy Zhukov (82. Ard van Peppen); Ugur Inceman, Tom van Hyfte, Rostyn Griffiths (50. Nathan Rutjes), Hicham Faik; Rydell Poepon, Kristoffer Peterson (78. Maeky Ngombo).

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Ramon Leeuwin (26. Chris Kum), Mark van der Maarel, Timo Letschert; Rico Strieder, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Andreas Ludwig (59. Bart Ramselaar), Patrick Joosten; Sébastien Haller, Nacer Barazite (69. Ruud Boymans). 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht