FC Utrecht in volle vaart de finale in

FC Utrecht in volle vaart de finale in

FC Utrecht heeft zich met een even overtuigende als ruime zege op PEC Zwolle verzekerd van een plek in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Utrechters waren vanmiddag (zondag) met 5-2 te sterk voor de Zwollenaren. Met Heracles Almelo gaan de Domstedelingen nu uitmaken welke ploeg er komend seizoen Europa in gaat.
Gewoon genieten. Dat is het in Stadion Galgenwaard tijdens de returnwedstrijd van de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. Die tweede goal… Poeh, wat een pareltje! Sébastien Haller maakt zich bij een duel op het middenveld sterk en op dat moment zet Bart Ramselaar een sprint in. Dat ziet de Fransman. Hij speelt de Amersfoorter in de diepte aan. En het jeugdproduct van FC Utrecht? Die gooit er nog een extra versnelling tegenaan en speelt de bal door de benen van keeper Boy de Jong van PEC Zwolle het doel in: 2-0!

Daar waar hij zijn moet
Een dik kwartier eerder zijn de rollen omgedraaid. Dan is het Ramselaar die aan de rechterkant van het veld eerst Gustavo Hebling en daarna Thomas Lam in grote problemen brengt. Niet alleen dat. De middenvelder legt de bal breed en daar is Haller. Precies daar waar hij zijn moet. En hij doet precies wat hij doen moet: de bal tegen de touwen werken: 1-0.

Heerlijk Halfuur
Het Heerlijke Halfuur van FC Utrecht wordt door Chris Kum afgesloten op een passende wijze. De verdediger werkt een door Nacer Barazite voorgeslingerde bal tegen de touwen en helpt FC Utrecht daarmee in een zetel (3-0).

Repliek
Hoewel PEC Zwolle nog wel twee keer een ruk aan die zetel geeft (Queensy Menig schiet de 3-1 binnen en Wout Brama tekent voor de 4-2) gaat de stoel niet onder het achterste van FC Utrecht vandaan. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag dient de Zwollenaren tot twee keer toe van repliek.

Troupéé trefzeker
Rechtsback Giovanni Troupée maakt zijn eerste doelpunt in Stadion Galgenwaard. Dat doet het jeugdproduct van FC Utrecht door van dichtbij een bal in te schieten (4-1) die wordt voorgeslingerd door de andere opkomende back in het FC Utrecht-systeem: Sofyan Amrabat. Ook al een speler die zijn jeugdopleiding in Utrecht genoot. Het laatste woord is aan Haller. Hij benut een strafschop die wordt gegeven na een overtreding op Rubio Rubin. De Amerikaan wordt in de zestien ten val gebracht na door Ramselaar in de diepte te zijn aangespeeld: 5-2.

Finale tegen Heracles Almelo
In de finale van de play-offs om Europees voetbal staat FC Utrecht tegenover Heracles Almelo. De heenwedstrijd is aanstaande donderdag in Almelo en begint om 20.45 uur. De return is op zondag in Utrecht en vangt om 14.30 uur aan. De winnaar van het dubbele treffen tussen FC Utrecht en Heracles Almelo bereikt Europees voetbal. 

FC Utrecht – PEC Zwolle 5-2 (3-0)
5. Sébastien Haller 1-0
23. Bart Ramselaar 2-0
28. Chris Kum 3-0
53. Queensy Menig 3-1
62. Giovanni Troupée 4-1
65. Wout Brama 4-2
73. Sébastien Haller (strafschop) 5-2

Gele kaarten: Chris Kum (FC Utrecht) en Dirk Marcellis (PEC Zwolle).

Rode kaart: 60. Bart van Hintum (PEC Zwolle, twee keer geel).

Toeschouwers: 15.126.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling FC Utrecht:
Filip Bednarek; Giovanni Troupée, Mark van der Maarel (82. Ruud Boymans), Ramon Leeuwin, Chris Kum, Sofyan Amrabat; Rico Strieder, Bart Ramselaar; Sébastien Haller, Nacer Barazite (74. Willem Janssen), Patrick Joosten (69. Rubio Rubin).

Opstelling PEC Zwolle:
Boy de Jong; Bram van Polen, Dirk Marcellis, Thomas Lam (38. Abdelmalek El Hasnaoui), Bart van Hintum; Wout Brama, Ouasim Bouy, Gustavo Hebling (65. Kingsley Ehizibue); Sheraldo Becker, Lars Veldwijk (61. Rick Dekker), Queensy Menig.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht