'FC Utrecht wil Shaquille Pinas inlijven'

AZ, FC Utrecht en FC Twente willen Shaquille Pinas inlijven. De twintigjarige verdediger brak dit seizoen door in de Eredivisie bij ADO Den Haag, waar hij Wilfried Kanon verving. Pinas was basisspeler in de duels met Feyenoord, Heracles Almelo en VVV-Venlo.


038

Hij werd door ADO Den Haag echter vrij plotseling naar het tweede elftal verbannen omdat hij weigerde een nieuwe aanbieding te ondertekenen. 'Shaquille is afgelopen zomer op amateurbasis bij ons gekomen. Zodra een speler overstapt naar de eerste selectie, is daar een standaardcontract voor. Bij hem zijn we al verder gegaan dan dat contract omdat hij al minuten had gemaakt en het prima gedaan heeft. Maar als ook die uitzonderingspositie niet genoeg is, houdt het op', liet technisch manager Jeffrey van As in februari weten over de kwestie.

'Wij zagen toekomst in hem, maar als hij niet wil bijtekenen ziet hij geen toekomst in ADO. Dan is het klaar. Dan heeft het voor ons geen zin om nog tijd in die jongen te steken, dan maken wij hem beter voor een andere club. Dan geven we liever een andere jongen uit het tweede elftal de kans. Misschien is die dan wel minder goed, maar dat is dan maar zo. Shaquille heeft het goed gedaan, maar dat komt ook gewoon door de jongens waarmee hij samenspeelde. Hij voetbalde tussen Aaron Meijers, Robert Zwinkels, Tom Beugelsdijk en Tyronne Ebuehi.'

Het is inmiddels duidelijk dat de verdediger niet hoeft te wanhopen. Sommige clubs denken dat zijn goede spel ook wat met zijn eigen kwaliteiten te maken kan hebben en willen Pinas inlijven. Omdat Pinas slechts een amateurcontract heeft, kunnen ze hem bovendien zonder transfervergoeding overnemen. De belangstelling van andere clubs heeft er inmiddels ook voor gezorgd dat ADO Den Haag weer terug is in de markt. De club zal toch nog een poging wagen om Pinas vast te leggen en heeft maandag een gesprek gepland.

Bron: VI

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht