G-teams genieten volop van samenspel met spelers

Het is hondenweer, maar als je met de Bart Ramselaar, Mark van der Maarel, David Jensen en Gyrano Kerk van FC Utrecht mag voetballen, deert dat natuurlijk geen seconde.


G-teams

En dus doen de G-voetballers van FC Utrecht - zij gaan vanaf dit weekeinde uitkomen in de Bijzondere Eredivisie- en hun collega’s van DVSU op sportpark Lunetten hun stinkende best om zich van hun kant te laten zien. Utrecht krijgt assistentie van hoofdcoach John van den Brom, DVSU heeft met de vier bovengenoemde sterren een meer dan prima versterking. 

Het potje voetbal maakt onderdeel uit van het provinciebezoek van Utrecht dat deze keer in het teken staat van gehandicaptenvoetbal. In Lunetten stelen de jonge voetballers de show. De selectiespelers van FC Utrecht kunnen niks anders dan vol lof spreken over hun teamgenoten-voor-één-dag. 

Dankbaar
,,Dit is erg leuk om te doen’’, zegt Amersfoorter Bart Ramselaar. ,,Je kunt alleen maar heel veel respect hebben voor deze jongens en meisjes. Ondanks hun handicap of beperking maken ze volop plezier met een bal. Wij kunnen daar heel veel van leren. Bijvoorbeeld dat je dankbaar en tevreden moet zijn met wat je allemaal hebt.  Dat doe ik ook, want ik kan elke dag doen wat ik het allerliefste wil.’’

Ramon Selier (11) vraagt natuurlijk om een handtekening. Dat hij niet scoort maakt hem niet uit, deze dag nemen ze hem nooit meer af. Ramselaar hoopt stiekem dat hij er een fan bij heeft, maar Selier blijft zijn idolen trouw: ,,Willem Janssen en Mark van der Maarel.’’ Ramselaar vat het sportief op, en vindt het prima. 

Van der Maarel is in zijn rijke carriére bij FC Utrecht al ontelbaar keer de provincie ingetrokken, maar vandaag is een speciale editie zegt hij. ,,Je kent hun voorgeschiedenis niet en er komt vast veel leed bij kijken, maar ik heb vooral respect voor hoe ze hun best doen om er het beste van te maken.’’

Plezier staat voorop
Dat klopt, want tijdens het potje voetbal gaan beide teams als de brandweer. Sommigen rennen keihard met hun protheses, anderen missen ledematen, maar ze maken er het beste van. Trainer John van den Brom steekt de loftrompet over beide elftallen. ,,Het  was zo ontzettend leuk op het veld. We hielpen de kinderen omkleden en coachten hen tijdens de wedstrijd. Dan weet je weer waar voetbal om draait. Of je nu superfit bent of licht gehandicapt maakt niet uit, het plezier staat voorop, dat stralen ze uit op het veld. Voor mij ligt daarin de basis van het voetbal. Ik ben ook niet verbaasd hoe ze het doen, want binnen alle beperkingen functioneren ze prima zodra de bal in de buurt komt. Ze gaan ervoor, daar heb ik van genoten.’’ 

Meest fanatiek is misschien wel FC-keeper David Jensen, want de Deense goalie in Utrechtse dienst doet er werkelijk álles aan om zijn doel leeg te houden. Na ingrijpen van Van der Maarel en Ramselaar eindigt de wedstrijd in evenwicht (2-2), zoals het hoort natuurlijk. Bijzonder Utrecht wint met penalties, maar dat is voor de statistieken. Op sportpark Lunetten, zegt Van den Brom, ‘is vandaag iedereen een winnaar’. 

Bron: AD

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht