'Geen Dalmau en Bahebeck tegen Willem II'

Adriàn Dalmau en Jean-Christophe Bahebeck ontbreken in de selectie van FC Utrecht, voor de thuiswedstrijd tegen Willem II van zondag. De twee zijn geblesseerd en trainden de hele week niet. "Zelfs als ze zaterdag wel trainen denk ik niet dat ze er zondag bij zijn", zegt trainer John van den Brom.


FCUVVV (21)De blessures van het aanvalsduo zijn niet ernstig. "Wat ik zeg, misschien trainen ze zaterdag al weer mee. Ze zijn niet lang weg."

Omdat ook Patrick Joosten op de vrijdagtraining ontbrak, is Jonas Arweiler bij de wedstrijdselectie gevoegd. De Duitse spits scoorde dit seizoen al twee keer in de Eerste divisie voor Jong FC Utrecht en verzorgde bovendien vier assists. "Hij is goed bezig, en we hebben het geluk dat Jong maandag pas speelt", aldus Van den Brom.

Van den Brom moet dus weer wisselen, en dat komt de vastigheid niet ten goede. "Ik zie dat al wel in de training", zegt Van den Brom. "Maar ik vind dat we dat in de wedstrijden nog niet brengen." De Amersfoorter vindt dat niet gek. "We zijn pas drie maanden bezig, er is veel veranderd."

ONGEDULDIG
"Ik ben zo ongeduldig als de pest, want ik wil dat het er iedere wedstrijd uitkomt. En dat geldt ook voor de jongens", vervolgt Van den Brom. "We moeten een keer een topwedstrijd spelen, om te bevestigen waar we het steeds over hebben."

Sander van de Streek herkent het ongeduld van de trainer wel. "Je wilt het zo goed mogelijk doen en als het dan niet loopt zoals je wilt, kan dat frustrerend zijn."

De middenvelder miste de eerste wedstrijden vanwege een blessure, en zag zijn teamgenoten vanaf de tribune. "Als het niet loopt en je ziet dat vanaf de tribune, wil je heel graag meedoen", zegt Van de Streek, die zo eerlijk is om te erkennen dat hij het verschil nog niet heeft kunnen maken. "We praten erover en dan probeer je erop te letten als je in het veld staat. Maar of ik het al veranderd heb, ik denk het niet."

WILLEM II
De tegenstander van zondag, Willem II, heeft één punt meer dan FC Utrecht en staat ook één plaats hoger. "Ze hebben een goed duo voorin, die twee Grieken", zegt John van den Brom. En aan de buitenkant hebben ze individuele kwaliteit. Ze scoren makkelijk."

Sander van de Streek verwacht niet een tegenstander die alleen maar inzakt en op de counter loert. "Ik denk dat ze in fases wel hoog druk gaan zetten. Als ze merken dat er iets te halen valt, is het wel een ploeg die eruit wil klappen."

Bron: RTV Utrecht 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht