Geen extra budget voor Jong FCU in Jupiler League

Geen extra budget voor Jong FCU in Jupiler League

Voor Jong FC Utrecht, op ramkoers voor een plek in de Jupiler League na de zege op AZ maandagavond, komt volgend seizoen geen extra budget. ,,We gaan de budgetten van de spelersselectie niet verhogen,"" zegt technisch manager Erik ten Hag van FC Utrecht.  
,,Er verandert niks in de structuur van Jong Utrecht mochten we de Jupiler League halen. Indien nodig moeten we dan maar een beroep doen op jeugdspelers, dat is ook goed voor de ontwikkeling van talenten.""   

Utrecht heeft volgende week thuis aan een punt tegen Volendam genoeg om  zich te plaatsen voor de Jupiler League. Tot gisteravond had AZ, op doelsaldo, de beste papieren. Utrecht won echter in het AFAS Stadion met 0-2.   

Ten Hag is in zijn nopjes is met de recente successen van de Utrechtse beloften onder leiding van Robin Pronk. ,,Utrecht stond niet meteen te springen bij de gedachte om met het beloftenteam te promoveren naar de Jupiler League. "Dat kunnen we niet", zeiden we. Maar gaandeweg dachten we: waarom niet? Zo hoog mogelijk spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van onze spelers. Op termijn heeft het eerste daar baat bij omdat talenten op een hoger niveau spelen en sneller doorstromen.""  

Voetbalpiramide
De hoofdtrainer van FC Utrecht is een groot voorstander van de voetbalpiramide. ,,We zijn vrijwel het enige land in Europa waar je niet kunt degraderen uit het tweede niveau. Dat struint in tegen de essentie van topsport. Veel clubs hebben na een paar weken Jupiler League niets meer om voor te spelen. Wat rest zijn gezellige potjes op vrijdagavond. Voor de concurrentiepositie van Nederland is dat funest. Juist door spelers vroegtijdig een podium te bieden waar ze leren om te gaan met de hardheid van de competitie waarin ze een hogere weerstand ondervinden, zullen ze groeien.""   

Tegenstanders van de doorstroming tussen amateur- en profclubs zeggen vaak dat degraderen uit de Jupiler League het einde betekent van sommige clubs. Dat zij dan maar zo, dan gaan ze maar failliet, oordeelt Ten Hag. ,,Als clubs hun eigen broek niet op kunnen houden, mag je toch niet serieus van betaald voetbal spreken?.""  

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht