Gewilde Haller laat geweldige groei zien

Sébastien Haller geniet interesse van enkele topclubs. Zo zouden zouden competitiegenoot Borussia Dortmund en Premier League-club Newcastle United wel oren hebben naar de aanvaller van Eintracht Frankfurt.

De fysiek sterke spits, die tweeënhalf seizoen speler was van FC Utrecht, is namelijk bezig aan een uitstekend seizoen in Duitsland. Sinds de start van vorig seizoen verdedigt hij het shirt van Eintracht Frankfurt. Met die club won hij vorig seizoen de beker, waardoor hij momenteel actief is in de Europa League. Daarin presteert de Duitse club ijzersterk, met negen punten uit de eerste drie duels. Zodoende houdt het Lazio Roma, Olympique Marseille en Apollon Limassol ruimschoots achter zich. Haller is goed voor één treffer en twee assists in het Europese toernooi.


Haller

Als speler van AJ Auxerre scoorde hij mondjesmaat, maar hij viel toch op bij de scouts van FC Utrecht. Namens de Domstedelingen begon hij het net steeds vaker te vinden. Vooral in zijn eerste volledige seizoen (2015/2016), toen hij 32 keer scoorde in de Eredivisie. Toen toonden clubs al interesse, maar FC Utrecht hield de aanvaller nog een seizoen in Nederland. In de zomer van 2017 verkaste hij naar Duitsland. Eintracht Frankfurt kende een knap seizoen en eindigde als achtste, maar vooral de bekerwinst op Bayern München was memorabel. Persoonlijk speelde Haller eveneens een sterk seizoen, maar de doelpunten en assists bleven enigszins achterwege.

Het zijn echter de geweldige statistieken uit het huidige Bundesliga-seizoen waardoor de aanvaller op het transferlijstje staat van menig clubs. In zijn negen Bundesliga-wedstrijden scoorde Haller namelijk al zes keer en gaf hij vijf assists, waarmee hij de MVP van de competitie is. Zodoende is hij bezig aan zijn beste seizoen uit zijn carrière als het gaat om gemiddelde doelpunten en assists per duel in de competitie. 

Bron: Voetbal.com

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht