Guwara en Van de Streek starten tegen Heerenveen

Leon Guwara start zondag in de basis van FC Utrecht, in de uitwedstrijd tegen Heerenveen. Dat bevestigde trainer John van den Brom na de vrijdagtraining. Sander van de Streek behoudt zijn basisplaats. Ten opzichte van het met 3-1 gewonnen duel tegen Emmen verliest Mark van der Maarel zijn plaats.

"Never change a winning team is een mooie kreet, en zal zeker wel een keer opgaan. Maar Leon heeft het steeds goed gedaan als linksachter", zegt Van den Brom. "Dan zou het raar zijn om na één wedstrijd schorsing voor een ander te kiezen. We zijn tevreden, maar hij kan nog beter."


Heerenveen

GOED EN SLECHT
Tegen Emmen won FC Utrecht zaterdag eindelijk weer eens. Het werd 3-1. "Het was niet de beste wedstrijd", erkent Van den Brom. "Maar we hebben wel de wil getoond om die wedstrijd te winnen. Dat is gelukt. Wat ook positief is, is dat we er drie maken. En dat we scoren uit spelhervattingen."

Er gingen tegen Emmen ook dingen minder goed. Daar is deze week veel op getraind. "We moeten compacter spelen en minder kansen weggeven", aldus de Utrecht-trainer. Veel van die kansen komen voort uit een snelle omschakeling van de tegenstander bij balverlies van FC Utrecht. Van den Brom vindt niet dat hij een pure controleur moet opstellen om dat te voorkomen.

"De mensen die er staan moeten beter samenwerken. Als de voorste linie terugsluit en de achterste linie sluit aan, worden de ruimtes kleiner en pak je met ze alleen de bal af. Daar hoef je geen balafpakker voor op te stellen."

Tegen Heerenveen zal het niet veel anders zijn dan tegen Emmen en VVV, verwacht Van den Brom. "Zij zetten niet hoog druk en zullen ons de bal geven. Het zal moeilijk worden om kansen te creeëren. Maar we hebben kwaliteit aan de bal en we moeten beter worden als we de bal niet hebben. Dan kunnen we daar winnen."

BAHEBECK
Wie zondag in het Abe Lenstrastadion niet in de basis zal starten is Jean-Christophe Bahebeck. "Ik ben fit, ik kan spelen", zegt de Fransman nadat hij is bijgekomen van een elleboog op zijn slaap, tijdens de training. "Ik was even dizzy, maar het gaat nu weer."

Bahebeck was, sinds hij twee jaar geleden bij FC Utrecht belandde, vaker geblesseerd dan fit. "Jullie hebben de echte Bahebeck alleen gezien voor mijn achillespeesblessure, de eerste blessure", zegt de aanvaller. "Ik hoop dat ik de fans die Bahebeck dit seizoen weer kan tonen."

In welke positie dat is, maakt hem niet zoveel uit. "Ik kan in de spits, maar ik kan in een driespitsensysteem ook vanaf links spelen. Dat heb ik vaker gedaan."

Bron: RTV Utrecht

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht