Haagse muur houdt stand in Utrecht

Haagse muur houdt stand in Utrecht

FC Utrecht blijft tegen hekkensluiter ADO Den Haag steken op 1-1.
Bekijk hier onze foto"s 

Het is FC Utrecht vandaag niet gelukt hekkensluiter ADO Den Haag te verslaan. In Stadion Galgenwaard bleef het, ondanks een Utrechts overwicht, bij 1-1.

Giovanni Troupée duikt, zoals hij dat zo graag en vaak doet, de ruimte in op de rechterflank. De rechtsback geeft een voorzet, en precies op de goede plek staat Richairo Zivkovic. De spits geeft de bal het laatste en beslissende zetje. Een doelpunt uit het boekje, zo vlak voor de rust. Een doelpunt dat de 1-1 betekent. Een treffer die bovendien het begin inluidt van een Utrechtse stormloop.

Malone doet FC Utrecht pijn
Het doel van de belegering van het Haagse doel is duidelijk. FC Utrecht gaat voor een tweede doelpunt tegen ADO Den Haag. Dat heeft het team van trainer/coach Erik ten Hag nodig, omdat na een kwartier spelen een individuele fout in de laatste linie feilloos wordt afgestraft door Dion Malone. Hij zet de Hagenaars in Utrecht op voorsprong: 0-1.

Haagse gum draait overuren
Goed, dik twintig minuten later zijn die sporen weggepoetst. Ligt er in feite weer een blanco blad op tafel. En is het FC Utrecht dat de denkbeeldige kwast oppakt. En aangeeft: ‘Wij willen een mooie tekening maken.’ Maar daar waar FC Utrecht vol overgave veelbelovende pennenstreken op het fictieve papier zet, daar is het telkens ADO Den Haag dat maar blijft gummen. En zo voorkomt dat FC Utrecht krijgt waarop het de zinnen heeft gezet.

Ayoub’s schot eindigt op de lat
Want die laatste linie van de ploeg van Alfons Groenendijk, die houdt stand in Stadion Galgenwaard. Ondanks het inbrengen van fris, aanvallend bloed aan Utrechtse zijde lukt het niet om keeper Zwinkels voor een tweede keer te passeren. Daar verdient de sluitpost eerlijk gezegd niet eens alle credits voor. Hij wordt simpelweg niet zwaar genoeg op de proef gesteld. Schoten zijn er wel, maar gaan vaak over, of naast, of stranden in het bos aan Haagse benen in en rondom de zestien. Eén keer is dat anders. Direct na de rust schiet Yassin Ayoub snoeihard en heeft Zwinkels geen antwoord. Maar dan is het de deklat die redding biedt voor de ploeg uit de Residentie.

Van der Meer uitgevallen
Voor Robin van der Meer bleef het weerzien met de club waarvoor hij in de jeugd speelde beperkt tot 45 speelminuten. De verdediger van FC Utrecht viel uit met een blessure, waarna Kevin Conboy hem verving. Sébastien Haller liet het duel met de Hagenaars schieten vanwege prettige familie-omstandigheden. Hij werd vandaag voor de eerste keer vader.

Twee uitpartijen
FC Utrecht speelt de komende twee wedstrijden uit. Te beginnen komend weekend, als het team van Ten Hag op bezoek gaat bij Heracles Almelo. Een week later staat een uitpartij met NEC op de rol. Wéér een week later is er geen Eredivisievoetbal vanwege interlands.

FC Utrecht - ADO Den Haag 1-1 (1-1)
16. Dion Malone 0-1
40. Richairo Zivkovic 1-1

Gele kaarten: Willem Janssen, Gyrano Kerk, Nick Venema (allen FC Utrecht), Wilfried Kanon, Guyon Fernandez, Aaron Meijers en Tyronne Ebuehi (allen ADO Den Haag).

Toeschouwers: 17.712.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer (46. Kevin Conboy); Wout Brama, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite; Richairo Zivkovic (86. Nick Venema), Gyrano Kerk (74. Zakaria Labyad).

Opstelling ADO Den Haag:
Robert Zwinkels; Tyronne Ebuehi, Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon, Aaron Meijers; Dion Malone, Danny Bakker, Donny Gorter; Ruben Schaken (68. Sheraldo Becker), Guyon Fernandez (46. Mike Havenaar), Edouard Duplan (82. Randy Wolters).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht