"Heel veel energie in de groep"

"Heel veel energie in de groep"

FC Utrecht’s selectie heeft de vertrouwde grond van Zoudenbalch dezer dagen verruild voor het oosten van Berlijn. Sinds vanmiddag (vrijdag) vertoeft de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag daar. Vandaag beleefde zijn team een reis- en trainingsdag. FCUtrecht.nl sprak met Ten Hag na afloop van de avondtraining in Duitsland.
Hij moet het benadrukken. De training, hoe spijtig ook voor de enthousiaste spelers, is ten einde. ‘Morgen mogen jullie weer!’, voegt Ten Hag de voetballers toe, terwijl de laatste schoten op de trainingsgoals van 1. FC Union Berlin worden gelost door de spelers van FC Utrecht, die dat doen onder de rook van het imposante Stadion An der Alten Försterei.

Gefordert sein
Het spelplezier is bijna tastbaar, bijna voelbaar. “Je ziet heel veel leven en energie in de groep, na zo’n reisdag”, vat Ten Hag het samen. “Dat is prima. Maar morgen moeten we, zoals ze dat hier zeggen, Gefordert sein. Dat zal onze tegenstander ook zijn.”

‘Benaderen als competitiewedstrijd’
En laat dat nu bepaald geen katje zijn om zonder handschoenen op te pakken. 1. FC Union Berlin behoort tot de subtop van de 2. Bundesliga. “Absoluut Eredivisieniveau”, aldus Ten Hag. “We benaderen het duel met Union als ware het een competitiewedstrijd.”

Vlot verlopen reis
De voorbereiding is alvast goed verlopen. “Vlotjes”, zegt de Utrechtse oefenmeester zelf over de reis van Utrecht naar Berlijn, die deels per bus en deels met het vliegtuig werd gemaakt. “Het was goed geregeld. Top. Zo hoort het te zijn.”

23.000 mensen
Morgen? Dan moet de ploeg top zijn. “Union is een team dat meedoet om de bovenste plaatsen in de 2. Bundesliga. Dat is een andere competitie dan de Jupiler League, kwalitatief gezien. Er spelen grote clubs in. Ga maar na: hier zitten tweewekelijks 23.000 mensen, hè”, aldus Ten Hag, die ondertussen nog eens naar de grote lichtmasten kijkt van het onderkomen van ‘Eisern Union’. Dáár moet het morgen gaan gebeuren.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht