Henk Veerman wil naar FC Utrecht

Henk Veerman wil naar FC Utrecht

Henk Veerman wil weg bij SC Heerenveen. FC Utrecht biedt hem de kans om de eerste spits te worden in de Galgenwaard en de Volendammer wil die met beide handen aangrijpen.
Veerman zei gisteren nog dat hij niets kon zeggen over de belangstelling. Nu zegt hij: ,,Utrecht is al een dag of drie in onderhandeling met Heerenveen en wil eruit komen. Ik ben de eerste keus. Dit is voor mij een geweldige mogelijkheid die langskomt. Komen de clubs er niet uit, dan schakelt Utrecht naar Tomas Necid (ex-PEC Zwolle, nu Bursaspor, red.).”

Veerman spreekt ,,over het enorme vertrouwen” dat uitgaat van Utrecht. ,,Vertrouwen dat ik bij Heerenveen mis. De trainer (Jurgen Streppel, red.) kiest weer voor Reza Ghoochannejhad in de basis, weet ik sinds kort. Dat betekent dat ik opnieuw wisselspeler word. Ik heb gevraagd of de club wil meewerken aan een vertrek.”

Vooralsnog stelt Heerenveen zich zakelijk op, stelt Veerman. ,,Ik heb 2,5 jaar mijn stinkende best gedaan voor de club, maar ben nooit basisspeler geweest. Ik hoop dat Heerenveen aan het menselijke aspect wil denken. Bij 80 procent van de transfers is de gunfactor van groot belang.”

,,De supporters van Heerenveen zijn enorm belangrijk voor me”, vervolgt Veerman. ,,Velen van hen hebben me altijd gesteund. Ik vind het ook jammer om te gaan. Maar de kans om met Utrecht in de Europa League te spelen, mogelijk donderdag al tegen Lech Poznan, wil ik gewoon niet laten schieten.”

FC Utrecht is op zoek naar een nieuwe aanvalsleider omdat Simon Makienok zwaar geblesseerd is geraakt. Veerman was al eerder in beeld bij de Domstedelingen. Heerenveen lichtte echter de optie in zijn contract, zodat hij tot 2019 is komen vast te liggen in het Abe Lenstra-stadion. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht