Hernieuwde vechtlust bij FC Utrecht

Met een Scandinavische haka betrad Emil Bergström afgelopen zaterdag het veld op de open dag van FC Utrecht. Nee, hij speelde nog geen officiële minuut voor de club, maar de 25-jarige Zweed heeft zich nu al in de harten van de fans genesteld. Hoe goed hij daadwerkelijk is moet nog maar blijken, maar achter de burelen zijn ze lovend. Met ferme taal liet Bergström weten dat zijn ‘bruggen gesloten zijn’ en dat hij er klaar voor is om Luuk de Jong aan te pakken, zaterdag bij de seizoensopener tegen PSV. ‘We will fight for you, we promise’, schreeuwde hij zaterdag door de microfoon.


Bergstrom

Het is taal die ze bij een volksclub als Utrecht maar wat graag horen. Dergelijke teksten symboliseren bovendien het groeiende vertrouwen dat er heerst over de selectie van de club. FC Utrecht leed grote persoonlijke verliezen met het vertrek van Yassin Ayoub en Zakaria Labyad, maar directeur voetbalzaken Jordy Zuidam shopte erop los en na het aantrekken van zes spelers (Bergström, Nicolas Gavory, Othman Boussaid, Leon Guwara, Joris van Overeem en Simon Gustafson) steken de hoge verwachtingen de kop op. ‘Top drie’, klonk het her en der op de open dag. En dat terwijl FC Utrecht budgettair maar nauwelijks mee kan met de subtop. Plek 7 zou budgettair gezien een prima eindnotering zijn, maar captain Willem Janssen was luid en duidelijk op de vraag of hij zou tekenen voor die eindnotering. Nee.

Na twee vijfde plekken en een vierde plek in de afgelopen drie jaar verwacht eigenlijk iedereen die betrokken is bij de club dat er ook dit jaar om die plek gespeeld gaat worden. Alles daaronder is ronduit teleurstellend. FC Utrecht wil zich nu definitief in de top van de subtop nestelen en daarvoor is de vechtlust die Bergström in elk geval verbaal toont een plus. Maar goed, eerst maar eens de vraag of hij zaterdag wel speelt tegen PSV én of FC Utrecht ook maar enigszins in staat is om het de kampioen lastig te maken. Als dat lukt, zal het vertrouwen alleen maar toenemen.

Bron: AD

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht