Hilterman verbaasd over keuzes Hake

Spits Jeredy Hilterman van Jong FC Utrecht maakte dit seizoen al vijftien doelpunten in de eerste divisie. In de hoofdmacht bleef zijn optreden tot nu toe echter beperkt tot één korte invalbeurt. Daar snapt hij niet veel van, zei hij dinsdag na de 3-1 zege van Jong FC Utrecht op FC Dordrecht.

Of er voor de spits een vervolg komt op zijn debuut in het eerste, is nog afwachten. "Dat zou je aan de hoofdtrainer moeten vragen, ik kan niet in zijn hoofd kijken", zegt Hilterman. "Er zijn spelers bij het eerste geblesseerd en ik zit er niet bij. Daar zet ik mijn vraagtekens bij. Ik ken zijn beweegredenen niet."

De aanvoerder uitte zijn verbazing na de eerste zege in twee maanden tijd. Op 8 januari had Jong FC Utrecht voor het laatst gewonnen. Daarna volgden zes nederlagen op rij. "Dat was lang geleden, je zou bijna zeggen dat je het vergeten bent", zei Hilterman na afloop. "Het is wel weer eens fijn om te ervaren hoe een overwinning eruit ziet", vulde trainer Ab Plugboer aan.

Verdiend
De zege was wel verdiend, vond topscorer en aanvoerder Hilterman. "Ik denk dat we bij vlagen heel dominant waren maar in de zestien behoorlijk slordig." Zelf miste Hilterman nog een strafschop, die hij in de rebound overigens wel raak schoot. "Ik speelde helemaal geen goede wedstrijd. Ik schoot hem heel slecht in."

Lees (en beluister) hier het volledige interview van RTV Utrecht.


Hilterman

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht