"Ik heb aangegeven dat ik mijn contract bij FC Utrecht niet ga verlengen"

"Ik heb aangegeven dat ik mijn contract bij FC Utrecht niet ga verlengen"

Robbin Ruiter lijkt komende zomer te gaan vertrekken bij FC Utrecht. De doelman heeft nog een contract tot 2017 en hij denkt dat FC Utrecht zich coulant opstelt wanneer een club zich meldt. AZ is naar verluidt zeer geïnteresseerd in Ruiter

"Er is nog niets bekend", begint Ruiter, die aan het eind van het volgende seizoen transfervrij kan vertrekken. "Dat is een beetje de afweging die FC Utrecht nu moet maken. Ik heb aangegeven dat ik mijn contract in ieder geval niet ga verlengen, omdat ik opensta voor iets anders", vertelt de sluitpost aan RTV Utrecht.

"Ik heb twee jaar geleden mijn contract verlengd. Daarbij hebben we een afspraak gemaakt, een mondelinge overeenkomst, dat op het moment dat er een mooie club voorbij zou komen dat de club daarin mee zou gaan. Dan zouden ze mij die transfer gunnen", zegt hij.

Ruiter denkt dat Utrecht zich aan die afspraak zal houden. "Voor mij is het ideale scenario om in de zomer ergens binnen te stromen. Als er de komende weken een club voorbij komt, waar ik ook oren naar heb, dan ga ik er wel vanuit dat Wilco van Schaik (algemeen directeur, red.) zich aan zijn woord houdt en zich daarin coulant opstelt", aldus de sluitpost.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht