Jeugdig FC Utrecht maakt kwartet treffers in Vleuten

Jeugdig FC Utrecht maakt kwartet treffers in Vleuten

FC Utrecht heeft in de eerste vriendschappelijke partij van de jaargang met 4-0 gewonnen van DESTO. Driekwart van de Utrechtse doelpuntenproductie werd vanavond (dinsdag) in Vleuten voor de pauze gerealiseerd.
Ook al laat assistent-trainer Patrick Hondeveld van DESTO in een dagblad op de wedstrijddag optekenen dat zijn team zich niet afvraagt óf er van FC Utrecht wordt verloren, maar met hoeveel dat gaat gebeuren; ongetwijfeld hebben de spelers van de Derdeklasser uit Vleuten het zich ten doel gesteld zo lang mogelijk de nul te houden tegen de profs van FC Utrecht. Om er een wedstrijd van te maken, een spannend avondje voetbal op De Vryheit.

Zeventig tellen
Amper zeventig seconden nadat de wedstrijd is begonnen, kan die Vleutense illusie de prullenbak in. Van dichtbij rost Amerikaans international Rubio Rubin een snelle openingstreffer tegen de touwen (0-1) en een minuut of zeven later is de man uit Beaverton opnieuw trefzeker. Op aangeven van de Zweedse jeugdinternational Kristoffer Peterson lukt hij de 0-2.

Vier goals
Menig DESTO’er houdt op dat moment het hart vast. ‘Het zal toch geen afstraffing worden?’ Nee, luidt op die vraag het antwoord. FC Utrecht is mild voor de Derdeklasser waarmee het de openingsdans van het seizoen doet. Scoren doen de profs nog wel. Nacer Barazite bepaalt de ruststand op 0-3. En na de rust, als FC Utrecht met een op tien posities gewijzigd team ten opzichte van de eerste drie kwartier aantreedt, lukt ook Gyrano Kerk een doelpunt. De 0-4, de eindstand ook.

Kansen op meer
Tussen de doelpunten door laat FC Utrecht op een stroef veld bij vlagen goed voetbal zien en krijgt het behoorlijk wat kansen op treffers. Maar de Utrechters, met twee trainingsdagen in de benen, missen in de afronding nog wat scherpte.

DESTO - FC Utrecht 0-4 (0-3)
2. Rubio Rubin 0-1
9. Rubio Rubin 0-2
38. Nacer Barazite 0-3
76. Gyrano Kerk 0-4

Toeschouwers: 1.600.
Scheidsrechter: Ralf van Vlokhoven.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:
Menno Heus; Giovanni Troupée, Willem Janssen, Jelle de Lange, Ali Ulusoy; Darren Rosheuvel, Mitchell van Rooijen, Andreas Ludwig, Nacer Barazite; Rubio Rubin, Kristoffer Peterson.
Opstelling FC Utrecht, tweede helft:
Thijmen Nijhuis; Ali Ulusoy (77. Darren Rosheuvel), Rick van der Meer, Ramon Leeuwin, Tim Brinkman; Rico Strieder, Bart Ramselaar, Karim Loukili; Gyrano Kerk, Patrick Joosten, Issa Kallon. 


Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht