Jong FC Utrecht is in topper Jong AZ de baas

Jong FC Utrecht is in topper Jong AZ de baas

Jong FC Utrecht heeft in een rechtstreeks duel om de koppositie van de Belofencompetitie aan het langste eind getrokken. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk was directe concurrent Jong AZ in het AFAS Stadion vanavond (maandag) met 0-2 de baas.
Een gouden interceptie. Dat is het, de balverovering van Sofyan Amrabat van Jong FC Utrecht. Hij krijgt op het middenveld de bal in zijn bezit, geeft een steekpass op Hamza Boukhari en verrast daarmee diens bewaker Levi Opdam. Dusdanig dat Opdam aan de noodrem trekt. Rood voor de back van Jong AZ, penalty voor Jong FC Utrecht. Dat klusje klaart Karim Loukili. Hij jaagt de bal de bovenhoek in en zet de Utrechtse beloften op een 0-2 voorsprong na een halfuur spelen.

Niet aarzelen, maar scoren
In de topper is het Giovanni Troupée die de score opent. Na dik tien minuten krijgt de rechtsback in de Alkmaarse zestien de bal voor zijn voeten. De jeugdinternational aarzelt geen moment en passeert de geroutineerde keeper Gino Coutinho met een hard schot in de hoek: 0-1.

Alkmaarse steunpilaren
Jong FC Utrecht laat zich van zijn beste kant zien in het AFAS Stadion, waar zo’n 2.500 voetballiefhebbers genieten van een pot beloftenvoetbal van hoog niveau. En dan te bedenken dat bij de Utrechters niet die ervaren steunpilaren rondlopen die Martin Haar namens Jong AZ wel binnen de lijnen brengt; mannen als keeper Coutinho, de verdedigers Rajko Brezancic en Jop van der Linden en de middenvelder Celso Ortiz.

Vier Utrechtse A-junioren
De ploeg uit Utrecht speelt op een gegeven moment zelfs met vier A-junioren in de gelederen. Maar dat deert niet. De Utrechtse talenten houden Jong AZ, dat al dertien partijen ongeslagen is, op veilige afstand. Keeper Thijmen Nijhuis blijkt de solide sluitpost die nodig is op de momenten dat de Alkmaarders dan wel tot een doelpoging komen.

Koploper
Dankzij de overwinning in Alkmaar is Jong FC Utrecht de nieuwe koploper van de Beloftencompetitie. Maandag spelen de talenten een thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam. Bij winst of gelijkspel tegen de Volendammers plaatst Jong FC Utrecht zich voor de Jupiler League. Een unieke prestatie is binnen handbereik.

Jong AZ - Jong FC Utrecht 0-2 (0-2)
11. Giovanni Troupée 0-1
31. Karim Loukili (strafschop) 0-2

Gele kaarten: Rajko Brezancic, Celso Ortiz, Achille Vaarnold, Ferdy Druijf, Thom Haye (allen Jong AZ), Sofyan Amrabat, Sylla Sow, Erwin de Groot, Giovanni Troupée (allen Jong FC Utrecht).

Rode kaart: 30. Levi Opdam (Jong AZ, neerhalen doorgebroken speler).

Toeschouwers: 2.500.

Scheidsrechter: Freek van Herk.

Opstelling Jong AZ:
Gino Coutinho; Levi Opdam, Pantelis Hatzidiakos, Jop van der Linden, Rajko Brezancic; Derrick Luckassen, Celso Ortiz, Thom Haye; Nick Doodeman (63. Ferdy Druijf), Levi Garcia, Achille Vaarnold (69. James Efmorfidis).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Giovanni Troupée, Darren Rosheuvel, Jelle de Lange, Louis Nganioni; Sofyan Amrabat, Nassir El Aissati, Karim Loukili (84. Erwin de Groot); Rodney Antwi (67. Mitchell van Rooijen), Rubio Rubin, Hamza Boukhari (76. Sylla Sow).

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht