Jong FC Utrecht verslaat De Graafschap

Jong FC Utrecht verslaat De Graafschap

Jong FC Utrecht verwent publiek met goed voetbal en pakt drie punten in spannende partij: 3-2.

De beloftenploeg van FC Utrecht heeft gewonnen van De Graafschap. De talenten uit de Domstad waren met 3-2 te sterk voor de Superboeren en zijn de Doetinchemmers nu op de Jupiler League-ranglijst gepasseerd.
Een heerlijke dribbel. Tien minuten na de rust is het. Sylla Sow slalomt voor de zoveelste keer om Bart Straalman heen en brengt zichzelf in een uitstekende positie: alleen voor De Graafschap-keeper Filip Bednarek. Het Utrechtse talent speelt de bal tussen de benen van de Poolse oud-keeper van FC Utrecht heen en brengt de stand op 3-0.


Ploeg uit Domstad slaat de klok
Dat mag je gerust een opzienbarende tussenstand noemen, gelet op het feit dat vorig seizoen De Graafschap’s eerste elftal in Stadion Galgenwaard met 0-2 van het vlaggenschip van FC Utrecht won. Maar vanavond? Vanavond is het de beloftenploeg uit de Domstad die de klok slaat en het spel bepaalt tegen de veel meer ervaren voetballers uit de Achterhoek. Wat dat betreft is de 3-0 tussenstand eigenlijk een logische.

Venema schiet raak
Het eerste serieuze schot op doel levert in Utrecht een treffer op. Die komt op naam van Nick Venema, de spits uit Austerlitz die zijn basisdebuut maakt in de Jupiler League. Hij stoomt op over de rechterflank, laat Tolgahan Cicek zijn hielen zien en jakkert de bal in de verre hoek binnen: 1-0.

Koch kopt de 2-0 binnen
Na een klein halfuur wordt de marge verdubbeld door Menno Koch. Vanuit een door Zakaria Labyad genomen hoekschop kopt de centrumverdediger de bal geplaatst in de verre hoek: 2-0.

Superboeren komen terug
Dat Koch uitermate kopsterk is, komt in de slotfase van de partij goed van pas. Want die uiterst comfortabele 3-0 voorsprong van Jong FC Utrecht slinkt na een uur spelen tot 3-1 (schot Bryan Smeets) en een kwartier later tot 3-2, als Myenty Abena de bal in het eigen doel werkt. Vanaf dat moment pompen de Superboeren de bal naar hartenlust hoog en hard richting de Utrechtse zestien. Vaak staat daar Koch om de bal even hard als die komt aanvliegen weer terug te knikken. En is hij het niet die de bal wegwerkt, dan wel Maarten Peijnenburg, of één van de andere Utrechters.

Jong FC Utrecht rukt op
Kansen op de 4-2 komen er uiteindelijk dan nog meer dan mogelijkheden op de gelijkmaker; al blijft het billenknijpen tot het moment waarop alle vier minuten blessuretijd zijn verstreken en Freek van Herk fluit voor het einde. Jong FC Utrecht verslaat De Graafschap, passeert die ploeg op de ranglijst, vergroot de marge met hekkensluiter Achilles’29 tot vijftien punten, gaat ook Fortuna Sittard en FC Dordrecht voorbij en bezet nu dus plek zestien.

Vrijdag: Jong FC Utrecht - Jong PSV
Lang nagenieten is er voor de talenten van FC Utrecht niet bij. Want vrijdag, dan al, wacht de volgende opgave. Die dag is Sportpark De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg de plaats van handeling en is Jong PSV de tegenstander. De kick-off? Die is om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht - De Graafschap 3-2 (2-0)
11. Nick Venema 1-0
26. Menno Koch 2-0
54. Sylla Sow 3-0
61. Bryan Smeets 3-1
79. Myenty Abena (eigen doelpunt) 3-2

Gele kaarten: Hamza Boukhari (Jong FC Utrecht) en Dean Koolhof (De Graafschap).

Toeschouwers: 829.

Scheidsrechter: Freek van Herk.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sean Klaiber (79. Jelle de Lange), Menno Koch, Myenty Abena, Jeff Hardeveld (67. Tafari Moore); Darren Rosheuvel, Odysseus Velanas, Hamza Boukhari, Zakaria Labyad; Nick Venema (72. Maarten Peijnenburg), Sylla Sow.

Opstelling De Graafschap:
Filip Bednarek; Nathaniel Will, Bart Straalman, Jan Lammers (46. Anthony van den Hurk), Tolgahan Cicek (46. Tim Linthorst); Andrew Driver, Bryan Smeets, Robert Klaasen (78. Youssef El Jebli); Dean Koolhof, Piotr Parzyszek, Elvio van Overbeek.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht