"Klachten van FC-fans niet gehoord"

"Klachten van FC-fans niet gehoord"

De supportersvereniging FC Utrecht is uit het overleg gestapt met de KNVB en de lokale driehoek van Rotterdam over de klachten rondom de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht op 24 april.
De supportersvereniging FC Utrecht (SVFCU) heeft het gevoel dat haar klachten niet serieus worden genomen door de KNVB en de Rotterdamse politie.

Bij de SVFCU kwamen ruim honderd klachten binnen van supporters over het optreden van de Rotterdamse politie tijdens de bekerfinale. Die gingen veelal over het "buitenproportionele geweld" dat de politie zou hebben gebruikt tegen supporters van FC Utrecht.

Klachten
Rondom de finale werden bij rellen 59 supporters gearresteerd. Daar zaten fans van FC Utrecht én Feyenoord bij. Bij de politie in Rotterdam zijn echter geen klachten binnengekomen van Utrechtse supporters, zo meldt een woordvoerder. Voorzitter Teun den Hartog van SVFCU adviseert supporters die klachten alsnog in te dienen.

Afgelopen week maakten het OM en de Rotterdamse politie bekend nader onderzoek te gaan verrichten naar geweld dat supporters gebruikten tegen de politie om zo nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten. Volgens Den Hartog probeert de Rotterdamse politie met deze actie de aandacht af te leiden van de klachten tegen de eigen organisatie.

Hooghartig
,,Tijdens de evaluatie merkten we dat de politie en de KNVB hooghartig met onze klachten omgingen. De klachten gingen niet alleen over geweld van de politie tegen onschuldige supporters. Maar ook over de slechte organisatie van de aan- en afvoer van onze supporters, gebrekkige voorzieningen, zoals wc"s en verkooppunten voor onze supporters. Er werd niet serieus ingegaan op die signalen.""

John Hermans, veiligheidscoördinator van FC Utrecht, heeft begrip voor het standpunt van de supportersvereniging. ,,Er was een hoop aan te merken op de organisatie rondom de bekerfinale. Zo waren er opvallend veel kopstukken van de harde kern van Feyenoord te vinden in de vakken waar FC Utrechtsupportes zaten.""

De Kuip is volgens hem ongeschikt als locatie voor een bekerfinale tussen clubs als Feyenoord en FC Utrecht.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht