Klaiber ontwikkelt wondermiddel tegen bekerkater

Het zijn behoorlijk enerverende dagen geweest voor Sean Klaiber. De rechtsback van FC Utrecht ging in een paar dagen tijd van de hel naar de hemel, verdiende met zijn optreden tegen Sparta Rotterdam van zondagmiddag een 8 en is daarmee onze Speler van de Week.


Klaiber

Het was een emotioneel tafereel, donderdagavond iets na de klok van half elf 's avonds. Sean Klaiber huilde in een kolkend en feestend Stadion Galgenwaard. Tussen het hossen en zingen door, zagen ook de supporters op de Bunnikside de tranen van 'hun' rechtsback. Dankzij een 2-0 zege op de grote rivaal Ajax plaatste FC Utrecht zich voor de finale van het KNVB-bekertoernooi, maar dat voetbalfeest gaat aan de neus van Klaiber voorbij, iets wat hij zich in de Utrechtse regen maar al te goed realiseerde.
 
Door een schlemielige gele kaart in de slotfase, na een overtreding op Nicolás Tagliafico, is hij geschorst voor de eindstrijd. En dat deed zichtbaar pijn. Héél veel pijn, zelfs. Een dag later bleek die pijn bepaald nog niet gezakt. 'Dit is ongelooflijk zuur', zo treurde hij tegenover FOX Sports. 'Ik kreeg daarna een black-out, ik kon niet geloven dat de scheids een kaart trok voor die actie. Ik kan me ook niet goed meer herinneren wat er daarna allemaal nog gebeurde. Ik speel van jongs af aan voor FC Utrecht, dus dan hoop je zulke wedstrijden te kunnen spelen.' Dat dat door zijn vingers is geglipt, zorgt voor een flinke wond.

Nog geen drie dagen later bleek Sparta Rotterdam zondagmiddag het perfecte medicijn voor de Klaiber-kater. Tijdens de 5-1 zege gaf hij de assist op de 1-0 van Bart Ramselaar, hij was ook de aangever bij de 2-0 van Adrián Dalmau, waarna hij met een heerlijke pegel zelf de 5-0 op het scorebord zette. Van een diep dal naar een hoge piek, zo gaf ook Klaiber na afloop toe.

Of hij het drama van woensdagavond een plekje heeft gegeven? 'Ja, dat moet wel. Aan de ene kant was het dom van me, aan de andere kant is dat wel hoe ik als speler ben. Maar ik moet er nu niet meer aan denken en gewoon doorgaan, joh. Elke wedstrijd die ik vanaf nu speel, is een soort van finale. Dat leg ik mezelf op en dat wil ik het team ook geven.'

Als dat betekent dat Klaiber iedere week speelt zoals zondag, dan kan FC Utrecht (hoe wrang ook) in het restant van dit seizoen nog volop profiteren van de bittere teleurstelling die de rechtsback nog wel even zal voelen.
 
Bron: VI

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht