Kleine hoop op spelen bekerfinale

De KNVB-bekerfinale kan mogelijk toch nog worden gespeeld, zo stelt KNVB-directeur Eric Gudde tegen de NOS. Maar wel staat dan alleen de eer op het spel.

Door de coronacrisis is de finale tussen Feyenoord en FC Utrecht geschrapt. De overheid staat dergelijke evenementen tot en met 31 augustus niet toe. In de ogen van Gudde zouden de twee clubs elkaar nog wel kunnen treffen na de zomer. Een Europees ticket kan en zal de inzet niet zijn.


Beker

'De plekken voor Europees voetbal zijn dan al noodgedwongen vergeven', zegt Gudde. 'Je kunt wel een soort openingswedstrijd, een galawedstrijd in september of oktober gaan spelen. Daar kunnen we altijd nog naar kijken. Maar het is dan geen wedstrijd meer om een Europees ticket.'
 
FC Utrecht voelt zich benadeeld door de beslissing van de KNVB. De finalist kreeg geen Europees ticket op basis van de stand van de Eredivisie en heeft ook geen mogelijkheid die te bemachtigen door de winst van de KNVB-beker. De club uit de Domstad heeft de hoop deels gevestigd op de UEFA.

Bron: VI

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht