KNVB: betaald voetbal uiterlijk half juni hervat

De KNVB wil de competities in het betaalde voetbal uiterlijk half juni hervatten. Alleen als dat lukt, kan de bond aan het streven van de UEFA voldoen, om de competitie voor 3 augustus af te ronden.

Die liet woensdag de eis los dat alle seizoenen op 30 juni afgelopen moeten zijn. De eredivisie, eerste divisie en alle buitenlandse competities krijgen tot 3 augustus de tijd.


DD4R2818

De UEFA heeft de kalender zo veel als mogelijk vrijgemaakt voor alle nationale competities. Resterende duels in de Champions League en Europa League zijn uitgesteld, net als interlands in de play-offs voor het EK en vele andere internationale wedstrijden.

KNVB
De KNVB stelt in een eerste reactie dat bij heth besluit om weer te gaan spelen de bevindingen en adviezen van RIVM en overheid altijd leidend zullen blijven. Daarnaast zullen veel andere zaken aan de orde komen: veiligheid, wel of geen publiek, fysieke belasting van spelers, uitzendschema's en meer.

Over de precieze speeldata kan de bond nog niets zeggen. "Wat vaststaat is dat voor het nog te bepalen moment van hervatting er een periode van training ingepland moet worden." Het kabinet liet dinsdag weten dat het betaalde voetbal in Nederland sowieso niet voor 1 juni hervat mag worden.

REACTIE FC UTRECHT
FC Utrecht komt later met een reactie op de besluiten.

Bron: RTV Utrecht 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht