Kristoffer Peterson op huurbasis naar Roda JC

Kristoffer Peterson op huurbasis naar Roda JC

Aanvaller Kristoffer Peterson maakt het seizoen af in Kerkrade. Daar gaat de 21-jarige Zweed op huurbasis spelen voor Roda JC. Na afloop van deze jaargang keert de jeugdinternational weer terug naar FC Utrecht, waar hij nog tot medio 2018 onder contract staat.
Peterson verruilde Liverpool in de zomer van 2014 voor FC Utrecht, nadat hij eerder al voor het Zweedse Sävedalens IF was uitgekomen en, eenmaal in Liverpool-dienst, op huurbasis ervaring had opgedaan bij Tranmere Rovers.

Dit seizoen speelde Peterson in zeven Eredivisiewedstrijden en twee KNVB Bekerduels mee met het vlaggenschip van FC Utrecht. In het zuiden van Limburg aast de Zweed op meer speelminuten tijdens de tweede helft van de jaargang.

“Deze tijdelijke overstap van Kristoffer naar Roda JC Kerkrade is voor Kristoffer een goede”, zegt Technisch Manager Erik ten Hag van FC Utrecht. “Voor de ontwikkeling van Kristoffer is het belangrijk om in deze fase van zijn loopbaan op het hoogste niveau ervaring op te doen. Door de zware concurrentie bij ons is de kans daarop voor hem groter in Kerkrade.”

Peterson vertrekt vandaag (donderdag) naar Portugal. Daar sluit hij zich aan bij Roda JC, dat voor een trainingskamp momenteel in Vale do Lobo vertoeft.

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht