Marokkaanse fans omarmen Sofyan Amrabat

Marokkaanse fans omarmen Sofyan Amrabat

Supporters van de Leeuwen van de Atlas onder de indruk van FC Utrecht-middenvelder.

Marokkaanse voetbalsupporters hebben enorm enthousiast gereageerd op het debuut van Sofyan Amrabat voor de nationale ploeg van Marokko. In tal van reacties op sociale media wordt door de aanhangers van de Leeuwen van de Atlas met superlatieven gestrooid als het om het spel van de speler van FC Utrecht gaat. FCUtrecht.nl zette er enkele op een rij.
Gevraagd naar wat voor indruk Amrabat maakte op de Marokkanen, regende het op de officiële Facebook-pagina van FC Utrecht positieve reacties. ‘Hij was de man of the match’, zei Simo Ben uit Casablanca. ‘Ik ben trots op hem’, voegde Mohammed El Mehdi Loubaris uit Rabat toe.


‘Hij is nog jong en dit was zijn eerste wedstrijd voor de Marokkaanse ploeg. Hij was awesome. Hij leek totaal niet in paniek te raken, nam alles serieus en was een goede plaatsvervanger van Karim El Ahmadi’, stelde Abdellah Taoussi in een reactie op FC Utrecht’s Facebook-bericht, dat in Marokko door 5.500 mensen werd gezien en goed was voor ruim 600 ‘likes’. ‘Sofyan speelde heel volwassen en een zeer sterke wedstrijd’, tekende Hassan Imoussaten op; daarmee zorgend voor 1 van de 66 reacties op het bericht.

Op Twitter was het ook niet lang zoeken naar lovende geluiden over de Utrechtse Marokko-debutant. In de Man of the Match-verkiezing die DM Sport uitschreef, eindigde Amrabat op positie 2. Alleen AS Monaco-speler Nabil Dirar kreeg meer stemmen dan de bij FC Utrecht opgeleide middenvelder. ‘Wat een aangename verrassing is Sofyan Amrabat!’, Twitterde een Marokkaanse fan. ‘Sofyan Amrabat speelt echt een uitstekende wedstrijd bij zijn debuut voor Marokko in de wedstrijd tegen Tunesië’, zei een ander. ‘Sofyan heeft alles’, was bovendien te lezen.

Amrabat debuteerde gisteren (dinsdag) voor Marokko in de vriendschappelijke interland tegen Tunesië. De FC Utrecht-speler stond in de basis. Marokko won met 1-0.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht