Minuut stilte voor slachtoffers vliegramp

Minuut stilte voor slachtoffers vliegramp

Bij alle duels in de Eredivisie en de Jupiler League is dit weekend een minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegramp in Colombia, zo maakte de KNVB vrijdag bekend.

 

De spelers en scheidsrechters zullen bovendien rouwbanden dragen.

De KNVB vraagt amateurverenigingen ook een minuut stilte te houden bij de wedstrijden van het eerste elftal.

Bij de vliegramp kwamen 71 mensen om het leven, onder wie veel voetballers van de Braziliaanse club Chapecoense. Zes mensen overleefden de ramp.

""De Braziliaanse voetbalwereld is op tragische wijze in het hart getroffen. Op dit soort momenten is het van groot belang dat we laten zien dat de voetbalwereld een wereld van vriendschap, solidariteit en respect is", zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB.

"Het Nederlandse voetbal voelt grote betrokkenheid bij Brazilië en betuigt middels een minuut stilte en het dragen van rouwbanden steun aan de nabestaanden en overlevenden. Onze gedachten gaan dit weekeinde naar hen uit."


UEFA

De Europese voetbalbond UEFA maakte donderdag al bekend dat volgende week bij de duels in de Champions League en de Europa League ook een minuut stilte wordt gehouden.

Vier Nederlandse clubs komen volgende week Europees in actie, waarvan drie thuis. PSV ontvangt dinsdag FK Rostov in de Champions League, Feyenoord treft donderdag Fenerbahçe voor de Europa League en AZ speelt tegen Zenit Sint-Petersburg. Ajax treft Standard Luik in België.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht