Op karakter!

Op karakter!

FC Utrecht, dat meer dan tachtig minuten met tien man speelt, neemt een punt mee terug uit de Grolsch Veste. Het duel met FC Twente eindigt in 1-1.

Een punt heeft FC Utrecht overgehouden aan FC Twente-uit. Met tien man speelden de Utrechters meer dan tachtig minuten lang tegen een Twents elftal. Er werd gevochten als leeuwen door het team van trainer/coach Erik ten Hag, en met succes: 1-1.
Als je speelt in een volle Grolsch Veste tegen FC Twente en na negen minuten al kom je met een man minder te staan, dan kun je twee dingen doen. Het hoofd laten hangen en berusten in het feit dat je een loodzware middag in het verschiet hebt, of de mouwen opstropen, de rug rechten en vechten als leeuwen.

In de vechtmodus
Dat laatste, dat is wat FC Utrecht in Enschede doet. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag moet na negen minuten met tien man verder na een - overigens discutabele - rode kaart voor Ramon Leeuwin, maar is vastbesloten met een goed resultaat terug te keren naar Utrecht. En dus wordt er gesjouwd, gekopt, gevlogen, gevallen en bovenal: steeds weer opgestaan en doorgegaan. FC Utrecht zet de vechtmodus aan tegen het in uitstekende vorm verkerende FC Twente en sleept zo een punt uit het vuur.

Zivkovic krijgt Grolsch Veste stil
Een schot van Yassin Ayoub, halverwege de eerste helft, leidt de gelijkmaker in. De bal is niet te klemmen door keeper Nick Marsman en in de rebound doet Richairo Zivkovic de Tukkers pijn: 1-1. Daarmee is het openingsdoelpunt van Hidde ter Avest, een fraaie lob, weggepoetst.

Veerkracht, vechtlust en volharding
Goed, die 1-1 wordt gevierd, maar op dat moment zijn er alles bij elkaar nog meer dan zeventig minuten te gaan. Tegen een thuis ijzersterk FC Twente, dat in de voorhoede drie Manchester City-huurlingen heeft rondlopen die overal in Nederland in de Eredivisiestadions van zich doen spreken. Maar vandaag niet. Vandaag gaat het na afloop toch vooral over de fighting spirit van FC Utrecht. Over de veerkracht, de vechtlust en de volharding.

Man of the Match? Het team!
Zoek je naar een Man of the Match? Je kunt ze allemaal opnoemen, de spelers van FC Utrecht. Robbin Ruiter, met z’n formidabele saves; wat een reflexen! Giovanni Troupée, die maar blijft gaan, samen met Willem Janssen in het hart van de defensie.

Allemaal een bijdrage
Gelegenheidsrechtsback Sofyan Amrabat, die van geen opgeven weet. Linksback Robin van der Meer; rots in de branding. De Duitse diesel Rico Strieder, de keihard werkende Yassin Ayoub, de in dienst van het team sleurende Nacer Barazite. De aanvallers, Sébastien Haller en Richairo Zivkovic, die met z’n tweetjes vaak drie, vier, vijf en soms zelfs nog meer Tukkers bezig weten te houden.

Voorbeeldig
De invallers, Andreas Ludwig, Mark van der Maarel en Patrick Joosten, die allemaal ook hun duit in het zakje doen. En last but not least Ramon Leeuwin, die de rode kaart - terecht of niet - neemt zoals-ie is en netjes het veld verlaat; velen zouden daar een voorbeeld aan mogen nemen.

Zondag: Feyenoord-thuis
FC Utrecht’s tiental maakt in Enschede indruk voor twintig. Zondag wacht de ploeg van Ten Hag de volgende uitdaging. Feyenoord komt op bezoek in Stadion Galgenwaard.

FC Twente - FC Utrecht 1-1 (1-1)
22. Hidde ter Avest 1-0
26. Richairo Zivkovic 1-1

Gele kaarten: Robbin Ruiter, Mark van der Maarel en Giovanni Troupée (allen FC Utrecht).

Rode kaart: 9. Ramon Leeuwin (FC Utrecht).

Toeschouwers: 25.100.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling FC Twente:
Nick Marsman; Hidde ter Avest, Peet Bijen, Stefan Thesker, Jeroen van der Lely (82. Jari Oosterwijk); Mateusz Klich, Kamohelo Mokotjo, Bersant Celina; Chinedu Ede (46. Dylan Seys), Enes Ünal, Yaw Yeboah.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer; Rico Strieder (90+6. Patrick Joosten), Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub (90. Andreas Ludwig), Nacer Barazite (75. Mark van der Maarel); Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht