Opnieuw de nul, weer de winst

Opnieuw de nul, weer de winst

FC Utrecht zet Heracles Almelo in Stadion Galgenwaard met 2-0 aan de kant.

Drie punten mag FC Utrecht wederom bijschrijven. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag won tijdens de laatste thuiswedstrijd van 2016 met 2-0 van Heracles Almelo.
Het is een zeldzame uitbraak van Heracles Almelo. Maar het is er één, en de uitval biedt Brahim Darri een dot van een mogelijkheid. Mark van der Maarel is het die met een uiterste krachtinspanning en een perfecte getimede sliding op de proppen komt. Het gevaar? Geneutraliseerd. De 1-0 voorsprong? Vastgehouden.

De Zwevende Deen
Niet veel later proberen de Heraclieden het op een andere wijze; met een schot van afstand. Robin Gosens jaagt de bal hard richting de bovenhoek. Het verhaal gaat dat sommigen op de tribune ‘m al tellen, de goal. Dat ze al beginnen met het verwerkingsproces. Maar zij die dat doen, die rekenen buiten David Jensen. De Zwevende Deen. De boomlange sluitpost gaat gestrekt en duwt het leer met het puntje van zijn vinger tegen de lat. De kans? Weg. De nul? Jawel, die staat nog steeds op het bord.

Te Wierik helpt een handje
Die nul, voor de duidelijkheid, staat achter ‘Heracles Almelo’. Die ploeg is weliswaar een partij in het duel in Stadion Galgenwaard, maar bij lange na niet de bovenliggende. Dát is FC Utrecht. En achter die naam staat na een dik halfuur spelen geen ‘0’, maar een ‘1’. Een dikverdiende ‘1’. Een ‘1’ die tot stand komt vanuit een hoekschop. Nacer Barazite neemt ‘m, Willem Janssen komt een paar centimeter tekort, maar krijgt net als zijn ploegmakkers hulp van Mike te Wierik. De verdediger werkt de bal in eigen doel: 1-0.

Uitstekend
Die voorsprong gaat gepaard met een uitstekend spelend FC Utrecht. De ploeg weet zich wel raad met de vijfmansdefensie van de ploeg uit Overijssel, die zeker in het eerste bedrijf niets in de pap te brokkelen heeft in een sfeervol Stadion Galgenwaard. Pas na de rust, als verdediger Robin Pröpper door creatieveling Brandley Kuwas wordt vervangen door trainer John Stegeman, komen de Heraclieden beter in hun sas en hun spel.

Haller beslist de pot
Vijf minuten voor tijd kunnen dik zeventienduizend voetballiefhebbers stoppen met billenknijpen. Sébastien Haller gaat naar de grond in de zestien, Bas Nijhuis wijst naar de stip. Haller is het zelf die zich bij de bal meldt en tekent voor zijn dertiende benutte penalty in de Eredivisie: 2-0, over en sluiten. Drie punten erbij, een directe concurrent verslagen en wéér de nul gehouden.

Op naar Zwolle!
FC Utrecht is een week waarin het drie duels krijgt voorgeschoteld – na Heracles-thuis volgen woensdag PEC Zwolle-uit en zaterdag Roda JC Kerkrade-uit – dus goed begonnen. Woensdag om 18.30 uur is het alles of niets, want is het bekervoetbal dat op de rol staat. Aan de support zal het alvast niet liggen;   

FC Utrecht - Heracles Almelo 2-0 (1-0)
32. Mike te Wierik (eigen doelpunt) 1-0
85. Sébastien Haller (strafschop) 2-0

Gele kaarten: Sofyan Amrabat, Ramon Leeuwin (beiden FC Utrecht) en Samuel Armenteros (Heracles Almelo).

Rode kaart: 90. Tim Breukers (Heracles Almelo, neerhalen doorgebroken tegenstander).

Toeschouwers: 17.429.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer; Rico Strieder (21. Mark van der Maarel), Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite (68. Andreas Ludwig); Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Opstelling Heracles Almelo:
Bram Castro; Tim Breukers, Mike te Wierik, Robin Pröpper (46. Brandley Kuwas), Justin Hoogma, Robin Gosens; Joey Pelupessy, Lerin Duarte (81. Vincent Vermeij), Thomas Bruns; Samuel Armenteros, Brahim Darri (88. Jaroslav Navrátil). 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht