Publiek mag het veld op na eventuele winst

Publiek mag het veld op na eventuele winst

Als FC Utrecht de finale van de play-offs van AZ wint, volgt zondag na afloop een huldiging op het speelveld van stadion Galgenwaard. Publiek mag pas het veld op als spelers en staf van AZ in de catacomben zijn verdwenen.
Het draaiboek bij winst is dat de spelers van beide teams meteen na afloop de kleedkamers opzoeken. Er wordt dan snel een podium op het veld geschoven waar artiesten het publiek vermaken. Kort daarna komen de opgefriste spelers van FC Utrecht weer terug om zich te laten huldigen door de supporters op een podium. Pas dan mogen supporters het veld "bestormen". Zo laat FC Utrecht-woordvoerder Perry Hendriks weten.

Aangescherpt

Een directe toeloop van supporters op het veld is volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB niet meer toegestaan. Het beleid is aangescherpt nadat vorig jaar gefrustreerde supporters van De Graafschap na afloop van het verloren promotie-degradatieduel met Go Ahead Eagles de spelers van de bezoekende ploeg te lijf gingen. Sindsdien schrijft de voetbalbond voor dat spelers van de uitspelende ploeg een veilige aftocht krijgen. 

FC Utrecht heeft de regels en het draaiboek voor zondag vandaag met de supportersverenigingen doorgenomen. 

Huldiging 

Overigens vindt niet iedereen het nodig dat er na het winnen van de play-offs een huldiging komt, zo blijkt uit een AD-poll. 45 procent van de deelnemers aan de poll vindt een huldiging overdreven. Bijna een kwart (23 procent) is voor een huldiging in het stadion, 6 procent wil een tour met open bus door de stad, terwijl 26 procent een boottocht door de grachten het meest ziet zitten.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht