Rasvoetballer Ramselaar moet FC aan "Europa"helpen

Rasvoetballer Ramselaar moet FC aan "Europa"helpen

Voor Heracles is het vanavond in de finale van de play-offs zaak om één speler van FC Utrecht heel goed in de gaten te houden Bart Ramselaar. De pas 19-jarige middenvelder nam Utrecht het afgelopen seizoen veelvuldig op sleeptouw. En dat is ook bondscoach Danny Blind opgevallen.
Veertien maanden geleden maakte Ramselaar als A-junior zijn debuut in het eerste van FC Utrecht. Twee maanden geleden debuteerde de Amersfoorter bij Jong Oranje. En een debuut bij het Nederlands elftal gloort: de bondscoach nam hem gisteren voor het eerst op in de definitieve Oranje-selectie, voor de drie oefenduels van de ideale EK-sparringpartner.

"Het hoeft niet uitgelegd te worden dat Ramselaar een prima seizoen speelt bij FC Utrecht", zei Blind over de enige debutant in de selectie. "Het is een interessante speler. Ook bij Jong Oranje heeft hij een goede indruk gemaakt. We hebben daarover elke keer contact gehad met Fred Grim."

Rasvoetballer

De creatieve kilometervreter wordt al geregeld vergeleken met Wesley Sneijder. Ook de bondscoach deelde gisteren de nodige complimenten uit: "Ramselaar is een rasvoetballer die altijd in beweging is. Hij is iemand die zichzelf altijd vrij speelt óf anderen vrij speelt. Hij heeft een goed inzicht. Het is een veelbelovende speler. Interessant om te zien hoe hij een niveau hoger aan gaat pikken."

Het duel met Heracles wordt voor Ramselaar zijn 42ste wedstrijd van het seizoen. Zondag, de return in Utrecht, zijn 43ste en laatste. Of hij komend seizoen nog terugkeert in de Galgenwaard, is de vraag. De afgelopen maanden zaten er wekelijks geïnteresseerde clubs op de tribune en eigenaar Frans van Seumeren heeft al een prijskaartje van minstens 7 miljoen euro om Ramselaars nek gehangen.

Maar eerst wacht de revelatie uit Utrecht nog het tweeluik met Heracles. En meteen daarna met het Nederlands elftal het vliegtuig in, mogelijk op weg naar weer een nieuw debuut.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht