Reactie FC Utrecht n.a.v. aangifte tegen steward

Reactie FC Utrecht n.a.v. aangifte tegen steward

FC Utrecht heeft kennis genomen van een aangifte tegen één van de vrijwillige stewards, die worden ingezet tijdens wedstrijddagen. Volgens de aangifte heeft de man zich schuldig gemaakt aan seksuele intimidatie richting een minderjarig slachtoffer. De leiding van de club heeft de man in kwestie daarop per direct op non-actief gezet. Er is hem duidelijk gemaakt dat hij -gedurende het onderzoek- de aankomende periode niet meer welkom is bij FC Utrecht en Stadion Galgenwaard. Hij heeft deze boodschap begrepen.
FC Utrecht hecht er waarde aan om te melden dat de onderzochte feiten hebben plaatsgevonden in de privé-sfeer van de desbetreffende persoon en niet, voor zover kan worden nagegaan, gedurende wedstrijden van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard. Wij doen er alles aan om toezichthouders goed te screenen. Dit gebeurt in samenspraak met de politie. Vooralsnog is er geen reden om van de huidige procedure af te stappen.

De club is in rechtstreeks contact met politie Midden-Nederland over de zaak. Over eventuele ontwikkelingen zullen wij jullie nader informeren. Vooralsnog willen wij vragen aan eenieder om het gezonde verstand te gebruiken en niet -zoals op social media gebeurt- bij te dragen aan de negatieve berichtgeving omtrent deze situatie, zodat het recht haar beloop kan hebben.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht