Ruim 100 klachten over politie bekerfinale

Ruim 100 klachten over politie bekerfinale

Supporters van FC Utrecht hebben tot nu toe ruim 100 klachten ingediend tegen het optreden van de Rotterdamse politie tijdens de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht op 24 april.
Het optreden van de politie rondom de bekerfinale was volgens de indieners buitenproportioneel. De Rotterdamse politie zou er vooral flink op los hebben gemept op FC Utrecht-supporters, terwijl Feyenoord-fans, die rellen trapten, met rust werden gelaten.Ook zijn er veel klachten van gezinnen die in het gedrang raakten toen de ME charges uitvoerde. 

De Rotterdamse politiechef Frank Pauw gaf eerder in deze krant al aan zich niet te herkennen in de klachten. Volgens hem waren Utrecht-fans uit op rellen.

Evaluatie
FC Utrecht gaat de klachten vrijdag bespreken met de KNVB, Feyenoord en de Rotterdamse politie tijdens de eerste evaluatie van de finale. Dan wil John Hermans, coördinator veiligheidszaken bij FC Utrecht, ook weten hoe het kon dat er duizenden Feyenoord-supporters, onder wie kopstukken uit de hard kern, in de neutrale vakken zaten. ,,Daar was ik onaangenaam door verrast. Veel problemen waren voorkomen als daar neutrale supporters hadden gezeten, zoals vooraf was aangegeven.""

Tegen de FC Utrecht-supporter die een brandende fakkel op het veld gooide, loopt een strafrechterlijk vooronderzoek. FC Utrecht heeft hem al een stadionverbod opgelegd.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht