'SCC-houders teleurgesteld over Corona-indeling'

Op sociale media regent het teleurgestelde en woedende reacties van FC Utrecht-supporters. Aanleiding is de maatregel die de club heeft genomen om het aantal toeschouwers bij thuiswedstrijden te beperken om aan de coronavoorschriften te kunnen voldoen. De maatregel houdt in dat seizoenkaarthouders lang niet alle wedstrijden van hun club kunnen bezoeken. "Ik word helemaal platgebeld, geappt en gemaild", zegt de voorzitter van de fanclub.


AZ

FC Utrecht heeft de seizoenkaarthouders tot de winterstop opgedeeld in twee groepen: Groep Rood en Groep Wit. Groep Rood mag naar de thuiswedstrijden tegen AZ, sc Heerenveen en ADO Den Haag en Groep Wit kan naar kan naar de wedstrijden tegen RKC Waalwijk, FC Twente en Fortuna Sittard.


Bij de kraker tegen Ajax op zondag 8 november gaat een loting uitwijzen welke van de twee groepen toegang krijgt tot Stadion Galgenwaard. De groep die wordt uitgeloot en niet aanwezig kan zijn bij de thuiswedstrijd tegen Ajax heeft automatisch toegang tot FC Utrecht-Feyenoord later in het seizoen. Als de coronavoorschriften wijzigen is het volgens FC Utrecht mogelijk dat er nog aanpassingen komen.

Veel supporters zijn teleurgesteld. "Ik betaal het volle pond extra voor mijn gouden kaart en dan krijg je geen uitzondering", reageert Pino. "Maar ja, eigen schuld dikke bult, en dat na 37 jaar lang een seizoenkaart te hebben." Supporter Michel schrijft: "Dit is weer echt op zijn Utregs geregeld....één zoon zit rood bij mij, de ander wit...Hoe dan? Toch zijn er ook supporters die vooral blij zijn dat ze weer naar het stadion kunnen.

"Ik word helemaal platgebeld, geappt en gemaild", zegt voorzitter Teun den Hartog van de supportersvereniging van FC Utrecht. "Ik had het ook graag anders gezien, maar we moeten ons aan de voorschriften houden. We kunnen de boel wel gewoon open gooien en iedereen binnen laten, maar dan hebben we over twee weken een uitbraak in Utrecht en dan mag er geen één seizoenkaarthouder meer naar het stadion."

Veranderingen
FC Utrecht heeft met de supportersvereniging overleg gehad. "Dit is was het is. Het is wel de ondergrens, maar we moeten accepteren dat er onder de huidige omstandigheden geen 8.000 mensen in het stadion kunnen", zegt Den Hartog. De maatregel die FC Utrecht heeft genomen zal volgens hem in grote lijnen gewoon overeind blijven. Hij heeft begrip voor de teleurstelling. "Maar niet voor de boosheid, want nogmaals, ook wij moeten ons aan de regels houden."

Toch denkt de voorzitter van de supportersclub dat er nog wel wat dingen kunnen veranderen. "Er zullen ook seizoenkaarthouders zijn die nog niet komen omdat ze wat ouder zijn en het nog niet aandurven. Daardoor ontstaat ook weer ruimte." Den Hartog heeft ook de boze reacties gezien van mensen uit één gezin die niet samen naar de wedstrijden kunnen door de indeling. "Ik ben ervan overtuigd dat FC Utrecht het recht gaat zetten als een vader en zijn zoon van 9 uit elkaar worden gehaald, want ook de club is er bij gebaat om zoveel mogelijk mensen in het stadion te hebben. Ik zou zeggen stuur in zo'n geval een bericht naar de club, wij maken die verdeling niet."

FC Utrecht heeft nog niet gereageerd op de commotie die is ontstaan.

Bron: RTV Utrecht

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht