Scorende Amrabat flirt openlijk met Feyenoord

Scorende Amrabat flirt openlijk met Feyenoord

Met een 1-3 overwinning op SC Heerenveen zette FC Utrecht een serieuze stap naar de finale van de play-offs. Sofyan Amrabat maakte zijn eerste doelpunt voor de Domstedelingen en flirtte na afloop openlijk met Feyenoord.
Aanvankelijk was het maar de vraag of de middenvelder kon starten. "Ik ben een beetje ziek", zei hij voor de camera"s van FOX Sports. "Ik werd wakker met knallende koppijn. Ik heb heel de dag geslapen en zes aspirientjes genomen. Ik wilde koste wat het kost spelen. Ik ben blij dat ik heb gespeeld én heb gescoord."

Zijn stormachtige ontwikkeling is niet onopgemerkt gebleven. Feyenoord zou de middenvelder inmiddels in het vizier hebben. Ofschoon Amrabat zich op de vlakte houdt, lijkt hij gestreeld door de mogelijke interesse van de landskampioen. "Natuurlijk, ik lees ook dingen in de media. Ik denk dat Feyenoord gewoon een prachtige club is. Ook als je die huldiging ziet, die heb ik gevolgd. Dan krijg je gewoon kippenvel. Ook toen wij met FC Utrecht in De Kuip speelden. Toen Feyenoord scoorde ontplofte De Kuip, dan denk je wel: wow!"

"Maar", zo besloot hij professioneel, "met dat soort dingen ben ik nu niet bezig. Ik focus me volledig op FC Utrecht en wil graag de play-offs winnen. Dat is mijn doel."

Ten Hag
Trainer Erik ten Hag was na afloop gematigd tevreden. Hij zag zijn ploeg vooral sterk aan de wedstrijd beginnen. "Ik vond ons de eerste 35 minuten uitstekend spelen. Ook maken we een geweldige goal", analyseerde de trainer. "Mooi voor Souf, zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Daar heeft hij lang op gewacht."

"Vervolgens werd het slordig. Dan zie je dat het een jonge ploeg is. Je hebt bovendien te maken met de weersomstandigheden. Dan wordt het slordig. Het is een loopsport, je moet actief blijven. Dat deden we minder in de laatste fase voor rust en ook in de tweede helft."

Juist toen de Friezen aanspraak leken te maken op de 2-2, was daar spits Sébastien Haller. Op spectaculaire wijze werkte de Fransman met de hak het leder achter Erwin Mulder. Ten Hag, doorgaans niet bekend om zijn voorliefde voor hoogstandjes, genoot van zijn spits. "Als het functioneel is, dan is het prachtig", lachte de trainer. "We hebben veel frivole voetballers, we spelen ook aantrekkelijk. Dan is het prachtig zo’n hakbal."

FC Utrecht staat al met anderhalf been in de finale. Toch blijft Ten Hag op zijn hoede. "De finale? We moeten eerst deze horde nemen. Het is nu pas rust. Alertheid is geboden."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht