Sébastien Haller naar Eintracht Frankfurt

Sébastien Haller naar Eintracht Frankfurt

FC Utrecht spits tekent contract in Bundesliga voor vier seizoenen

Aanvaller Sébastien Haller verruilt FC Utrecht, na dit seizoen, voor Eintracht Frankfurt. De 22-jarige Franse jeugdinternational tekent een contract voor vier seizoenen in de Duitse Bundesliga. De onderhandelingen kwamen afgelopen dagen in een stroomversnelling. Met het oog op de play-offs hebben beide clubs besloten het nieuws vandaag naar buiten te brengen. Over de transfersom worden geen mededelingen gedaan.
Haller kwam drie seizoenen geleden op huurbasis over van het Franse Auxerre. FC Utrecht, dat een optie tot koop had bedongen, nam de aanvaller al snel over. Hij ontpopte zich bij de FC als een van de meest veelzijdige spitsen van de Nederlandse Eredivisie. Haller kwam in competitieverband 41 keer tot scoren voor FC Utrecht. Hiermee is hij buitenlandse topscorer aller tijden van de club. Drie seizoenen op rij was hij clubtopscorer van de Domstedelingen. Zijn verrichtingen bij de FC liepen parallel aan zijn verrichtingen voor Jong Frankrijk. Haller doorliep alle vertegenwoordigende jeugdelftallen en vond dertien keer het net voor de O21 van zijn land.
 
De afgelopen twee seizoenen vreesde de Domstad voor een vertrek van de publiekslieveling, omdat veel binnenlandse en buitenlandse clubs interesse in hem toonden. Haller koos echter voor een verlengd verblijf in Nederland. Dit seizoen gaf de aanvaller toe te zijn aan een nieuwe stap; deze heeft hij in de Bundesliga gevonden bij Eintracht Frankfurt.
 
Technisch manager Erik ten Hag: "Wij hebben Haller op jonge leeftijd naar Nederland kunnen halen. In de Domstad heeft hij zich ontwikkeld tot een all-rounder die in het veld van ongekende strategische meerwaarde is: een geweldig aanspeelpunt, harde werker en op en top professional. FC Utrecht laat zich, na de verkopen van Bart Ramselaar en Timo Letschert, met deze verkoop opnieuw gelden als een opleidingsinstituut voor topclubs in binnen- en buitenland. Ik ken de Bundesliga goed, als Sébastien zijn ontwikkeling doortrekt, dan ligt er een mooie toekomst voor hem in het verschiet. Ik wens hem daarbij veel succes en plezier toe.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht