Seizoenkaarten: nu ruim 7.000 verlengingen

Seizoenkaarten: nu ruim 7.000 verlengingen

Seizoenkaarthouders profiteren op "Deadline Day" nog in groten getale van de te verzilveren korting.

De telefoon staat roodgloeiend, de mailbox stroomt bijkans over, er is voortdurend aanloop in de Fanshop: Seizoenkaarthouders van FC Utrecht maken in groten getale gebruik van de kans hun eigen plekkie op de laatste dag van de verlengingsperiode nog veilig te stellen voor het nieuwe seizoen. En pakken daarmee op de valreep ook nog een flinke korting mee. Want: alleen vandáág nog kunnen Seizoenkaarthouders hun jaarkaart voor 2017/2018 verlengen tegen het tarief van seizoen 2016/2017.
Werd gistermorgen (dinsdag) de zesduizendste Seizoenkaart verlengd, inmiddels is de teller de 7.000 abonnees al gepasseerd. De Goudkoorts neemt, voor zover mogelijk, alleen maar toe. Veel Seizoenkaarthouders kiezen voor een Gouden Seizoenkaart in de nieuwe jaargang, waardoor ze verzekerd zijn van een plekkie bij alle thuiswedstrijden in de Eredivisie, Europa League, KNVB Beker én Jupiler League en en passant diverse andere voordelen meepakken.

Vandaag (woensdag) is de laatste dag van de verlengingsperiode. Morgen komen alle niet verlengde plekkies beschikbaar in de vrije verkoop en gelden niet langer de tarieven van 2016/2017, maar de prijzen voor 2017/2018. Hoe laat de vrije verkoop precies begint, wordt zo spoedig mogelijk door de club gecommuniceerd. Administratief moeten morgen eerst alle verlengingen nog worden verwerkt.

Let op: het verlengen en daarbij upgraden van je Seizoenkaart naar een Gouden Seizoenkaart kan nog tot 17.00 uur vandaag tegen de tarieven van 2016/2017.

Het hoogste verlengpercentage is nu zichtbaar onder de 65-plussers: 89 procent verlengde zijn of haar abonnement al. Op gepaste afstand volgt de groep ‘volwassenen’, met een verlengpercentage van 67. Jongere supporters lijken minder gehecht te zijn aan hun eigen plekkie en minder waarde te hechten aan de gunstige verlengvoorwaarden tot en met 31 mei, getuige de verlengpercentages onder 18-21 jarigen (57) en 13-18 jarigen (56). “Wat dat betreft voldoet de verlengingsperiode dit jaar aan de verwachtingen. Jongeren zijn over het algemeen wat later met het verlengen van hun Seizoenkaart dan ouderen”, zegt woordvoerder Perry Hendriks. “Dat zie je op tribuneniveau ook terug; de Bunnikside, waar veel jonge Seizoenkaarthouders te vinden zijn, loopt qua verlengingen altijd wat achter op de andere tribunes, maar trekt vaak in de laatste twee weken voor de competitiestart bij.”

Teruggebracht op woonplaatsniveau laat Houten (64) het hoogste verlengpercentage zien, gevolgd door drie plaatsen met een verlengingspercentage van 60: De Meern, Zeist en Vleuten. De stad Utrecht (58 procent) maakt de top 5 compleet.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht