Strieder ook komend seizoen speler FC Utrecht

Strieder ook komend seizoen speler FC Utrecht

Strategische middenvelder ook komend seizoen speler van FC Utrecht.

De optie in het contract van strategische middenvelder Rico Strieder is gelicht. Dat betekent dat de 24-jarige controleur uit Dachau ook in de jaargang 2017/2018 het FC Utrecht-shirt draagt.
Strieder sloot in de zomer van 2015 aan bij FC Utrecht. Net als trainer/coach Erik ten Hag stapte hij toen over van FC Bayern München II naar de FC uit de Domstad. Sindsdien veroverde Strieder een basisplaats en ontpopte hij zich tot een zeer waardevolle kracht voor FC Utrecht.


Vorig seizoen speelde de Duitser 32 Eredivisieduels namens FC Utrecht, deze jaargang bleef de teller steken op 16. Dat heeft alles te maken met een kruisbandblessure die ‘het cement tussen de Utrechtse stenen’ opliep op 11 december, toen FC Utrecht speelde tegen Heracles Almelo. Nu de optie in zijn contract is gelicht, kan Strieder zijn pijlen niet alleen richten op fit worden, maar ook op het maken van zijn rentree bij FC Utrecht.

“Rico heeft zich in Utrecht op een zeer positieve wijze gemanifesteerd”, aldus Technisch Manager Erik ten Hag. “Hij heeft bewezen een absolute toegevoegde waarde te zijn voor de ploeg. Dat de optie in zijn contract nu wordt gelicht, geeft Rico een extra steun in de rug tijdens zijn revalidatie. Het is voor zowel hem als de club een prettig vooruitzicht dat hij in het seizoen 2017/2018 opnieuw deel uitmaakt van FC Utrecht.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht