Ten Hag:"Moeite tegen sterke tegenstander."

Ten Hag:"Moeite tegen sterke tegenstander."

Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht beschouwt na op AZ-thuis.

FC Utrecht moest vanmiddag (zondag) de punten aan AZ laten. In Stadion Galgenwaard maakten de Alkmaarders twee goals; één meer dan de Utrechters. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie, waarin trainer/coach Erik ten Hag terugblikte op de Eredivisiewedstrijd.
“Voor ons was het een hectische week, met het vertrek van Bart Ramselaar en de komst van drie nieuwe spelers: Richairo Zivkovic, Edson Braafheid en Menno Koch”, schetste Ten Hag. “We wisten voor aanvang van het seizoen: we gaan niet voorinvesteren. Dat heeft te maken met de situatie van de club. We kozen ervoor te anticiperen en hebben dat goed gedaan.”

Automatismen
“Maar je zag vandaag wel, met name tijdens de eerste helft, dat er bepaalde automatismen ontbraken”, concludeerde Ten Hag. “Tegen een sterke tegenstander hadden we moeite.”

‘Specifieke kwaliteit’
Na de rust herstelden de Utrechters zich, kwam de ploeg beter in de wedstrijd en was er al snel de gelijkmaker. Een prachtige poeier van Patrick Joosten. “AZ moest terug, wij speelden meer richting hun doel. De goal van Joosten; dat weten we, dat kennen we van hem. Het is een specifieke kwaliteit.”

Punt
“Het was jammer dat we niet het vermogen hadden door te drukken”, vervolgde de oefenmeester van de Utrechters. “We hadden gezien het spelbeeld een punt verdiend, al was dit onze minste wedstrijd van het seizoen.”

‘Meer dan voldoende capaciteit’
Vrijdag gaat de Eredivisiebal weer rollen. “We moeten de rust bewaren en toewerken naar Vitesse-uit. We hebben kunnen zien dat deze ploeg over meer dan voldoende capaciteit beschikt.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht