Ten Hag: "Bekervoetbal prikkelt de ploeg"

Ten Hag: "Bekervoetbal prikkelt de ploeg"

Morgenavond: PEC Zwolle - FC Utrecht. De vooruitblik op dat bekerduel van trainer/coach Erik ten Hag.

FC Utrecht’s bekertrein dendert morgen door naar het derde station. Na zeges op FC Twente (uit, 3-1) en FC Groningen (thuis, 1-0) is PEC Zwolle de derde opponent van de Utrechters in editie 2016/2017 van de KNVB Beker. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht vooruit op het uitduel met de Zwollenaren.
“Het is mooi dat het uitvak morgen in Zwolle met 500 FC Utrecht-supporters volledig gevuld is”, stelt Ten Hag. “De laatste wedstrijden merk je ook dat de sfeer, de ambiance, in Stadion Galgenwaard steeds beter wordt. Mensen waarderen de manier van voetballen van deze ploeg, je merkt het enthousiasme”, aldus de oefenmeester van de Utrechtse FC.

‘Steun op cruciale momenten heel belangrijk’
Het toernooi om de KNVB Beker en FC Utrecht? Volgens Ten Hag is het een perfecte match. “Het bekertoernooi, dat is alles of niets, het is zwart of wit. Dat past bij volksclubs zoals FC Utrecht, die emotie”, weet Ten Hag. Hij benadrukt dat het woord ‘toeschouwers’ soms niet de volledige lading dekt, als het om mensen gaat die bij een wedstrijd aanwezig zijn. “Neem afgelopen zondag. Toen voelde het publiek aan op welke momenten we de steun nodig hadden en toen gingen de supporters achter de ploeg staan. Op cruciale momenten in wedstrijden kan die steun heel belangrijk zijn. Dat er morgen 500 supporters in het uitvak in Zwolle zijn, wordt heel erg gewaardeerd. Wij zullen alles afroepen om ze te bedanken voor hun support.”

Zelfvertrouwen
Want de winst, dáár is het om te doen morgen. Eindigde PEC Zwolle - FC Utrecht in de Eredivisie eerder dit seizoen nog in 1-1 en verlieten er die dag dus winnaars noch verliezers het MAC3Park Stadion in Overijssel, morgen zal dat anders zijn. Dan zijn er winnaars en verliezers; onvermijdelijk. “De ploeg staat er goed op”, aldus Ten Hag over zijn team, dat vol zelfvertrouwen is. Dat is niet alleen fijn, dat is ook nog eens ergens op gebaseerd. Maak een Eredivisieranglijst op van de laatste zes speelrondes, en FC Utrecht staat met 4 zeges en 2 remises op de eerste plek. “We stralen zelfvertrouwen uit, maar weten ook: goed is niet goed genoeg”, aldus Ten Hag, die in Zwolle over Jeff Hardeveld, Edson Braafheid, Robbin Ruiter, Rico Strieder (allen geblesseerd) en Sébastien Haller (geschorst) niet kan beschikken.

‘Blijven strijden op twee fronten’
“Bekervoetbal is anders dan competitievoetbal. Het is alles of niets. Dat prikkelt onze spelers, dat heeft het recente verleden wel aangetoond”, weet Ten Hag. “We hebben ons na twee zware wedstrijden tegen FC Twente en FC Groningen voor deze ronde geplaatst. Nu is het zaak ervoor te zorgen dat we in 2017 nog altijd op twee fronten strijden.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht