Ten Hag: "Blijf op het koord"

Ten Hag: "Blijf op het koord"

Voor FC Utrecht staat de eerste thuispartij van de tweede helft van het seizoen voor de deur. De Utrechters spelen zondag in Stadion Galgenwaard tegen PEC Zwolle. Met trainer/coach Erik ten Hag blikt FCUtrecht.nl vooruit op het treffen met de Blauwvingers. 

 
Waarop we tijdens weken zoals deze hameren?”, herhaalt Ten Hag de vraag die hem is gesteld. “Op routine. Blijf op het koord. Blijf bij jezelf. We zijn op de goede weg.” Dat is de boodschap dus voor een FC Utrecht dat de flow die het in de maand december had, meenam het nieuwe jaar in, naar Groningen. Daar werd afgelopen weekend de plaatselijke FC met 4-1 verslagen door de Utrechters. “Dat soort overwinningen is niet vanzelfsprekend”, stipt Ten Hag aan. “Wil je goede resultaten blijven neerzetten, dan moet je hard werken. Blijven investeren.”

Soms valt alles op z’n plek
Het team zal er hard voor moeten blijven werken. Gefocust en met toewijding. Wat dat betreft is PEC Zwolle-thuis weer een mooie test. De driepunter van afgelopen weekend was een prettige, weet ook Ten Hag. “Maar één wedstrijd zegt nog niets. Soms lopen wedstrijden zoals ze gaan. Afgelopen weekend, in Groningen, viel alles uit zoals we dat vooraf bedacht hadden. Dat zal niet altijd zo zijn. Op die momenten moeten we ervoor zorgen dat we ook lelijk kunnen winnen.”

‘Nemen zoals het is’
Op het treffen met PEC Zwolle bereidde FC Utrecht zich deze week voornamelijk voor op het kunstgrasveld van vv De Meern. “Daar ligt een kunstgrasveld van hoge kwaliteit”, aldus Ten Hag. “Dat is de reden dat we daar zijn. Het is improviseren soms in deze fase van het seizoen. We moeten het nemen zoals het is.”

Vol stadion, extra stimulans
“FC Utrecht is in beweging”, reageert de oefenmeester op de berichten over de kaartverkoop, waaruit blijkt dat Stadion Galgenwaard zondag goed gevuld is. “Natuurlijk wil je dat mensen naar je stadion komen. Wij zijn daarin een factor; door positief te spelen en positieve resultaten te boeken. Maar er gebeurt hier ook wat in de organisatie. Mensen worden in beweging gebracht. Dat is fijn. Hoe voller Stadion Galgenwaard, des te beter de entourage. Alle steun helpt. Het geeft de spelers een extra stimulans.”

‘Opties bekijken’
Andreas Ludwig kreeg in het treffen met FC Groningen twee keer geel, dus rood, dus ontbreekt hij tegen PEC Zwolle: geschorst. Wie de in het basiselftal vrijgekomen plek van de Duitser inneemt als de Blauwvingers op bezoek komen? “We hebben meerdere opties”, zegt Ten Hag. “Die gaan we bekijken. Nacer Barazite, Ruud Boymans die fitter en fitter wordt, Sofyan Amrabat die zich aandient.”

Zondag, 14.30 uur: FC Utrecht - PEC Zwolle
Op welke speler de keuze valt? Het zal zondagmiddag blijken. FC Utrecht - PEC Zwolle begint die dag om 14.30 uur. Tickets zijn nog verkrijgbaar via internet en de FC Utrecht Fanshop. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht