Ten Hag: "De kaart van de fysieke kracht getrokken"

Ten Hag: "De kaart van de fysieke kracht getrokken"

FC Utrecht heeft de 1-4 uitzege van afgelopen week op FC Groningen vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard een goed vervolg gegeven. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag won met 1-0 van PEC Zwolle. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie na afloop van de zege op de Zwollenaren en schreef mee met de nababbel van Ten Hag.
“Vooraf was ik benieuwd naar hoe we zouden omgaan met de complimenten die we ontvingen naar aanleiding van ons spel van afgelopen week tegen FC Groningen”, opende oefenmeester Ten Hag zijn analyse in een goedgevulde persruimte van Stadion Galgenwaard. “Tijdens de trainingen zag ik een heel goede focus bij het team. De ploeg was ontzettend scherp.”

"Heel volwassen gespeeld"
En sleepte, dankzij een doelpunt in de slotfase, de tweede driepunter van 2016 binnen. “We hebben een heel volwassen wedstrijd gespeeld”, gaf Ten Hag aan. “Tijdens de eerste helft leverden we heel hoge kwaliteit in bijna alle facetten. Dat was uitstekend. We kregen zelf kansen en hebben heel weinig toegelaten. Knap, zeker ook omdat PEC Zwolle heel veel kwaliteiten heeft, met name in de omschakeling naar balbezit. Dan hebben ze met Lars Veldwijk in de punt van de aanval, snelle spelers op de flanken en Stef Nijland en Wout Brama erachter veel kwaliteit. Maar wij hebben heel geconcentreerd verdedigd. Daarvoor geef ik de ploeg een dik, vet compliment.”

Meer mogelijkheden
“We wisten ook dat PEC Zwolle had met lopende mensen. En met fysieke kracht. Die kaart hebben we uiteindelijk getrokken en dat vertaalde zich uit in een goal”, doelde Ten Hag op het inbrengen van Ruud Boymans en Nacer Barazite. “Ruud is op de weg terug en wordt fitter en fitter, Nacer is ook weer aangesloten. Dat vergroot onze mogelijkheden”, aldus Ten Hag. “Nu even genieten en dan op naar donderdag: het duel met Roda JC Kerkrade.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht