Ten Hag: "De kwaliteit van ons spel meenemen"

Ten Hag: "De kwaliteit van ons spel meenemen"

FC Utrecht verdiende een zege in de Amsterdam ArenA vandaag, maar pakte een punt. Het werd 2-2. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“Vooraf was de vraag: hoe zou Ajax aantreden? Zouden ze zich weer presenteren in een 3-4-3-opstelling zoals tijdens de heenwedstrijd in Utrecht, of het gebruikelijke 4-3-3-systeem spelen? Op beide scenario’s waren we voorbereid”, vertelde Ten Hag in een volle perszaal in Amsterdam. “We waren uitstekend voorbereid, wisten waar de kansen en bedreigingen lagen. Een groot compliment voor de uitvoering. We hebben een groot deel van de wedstrijd gecontroleerd.

”FC Utrecht gaf Ajax weinig ruimte, stelde Ten Hag bovendien. “We gaven weinig weg, hebben uitstekend verdedigd. Zelf deelden we aanvallend wel prikjes uit.”

“In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. De 0-1 was een geweldig uitgevoerde, messcherpe counter. De 0-2 was een geweldig doelpunt van Patrick Joosten. We wisten dat hij het in zich had, hebben het hem op het trainingsveld vaak zien doen. Dat hij dat nu doet op een mooi podium als dat van vandaag, is mooi.

”Goed, 0-2 voor dus, met nog maar een minuut of tien te spelen. “Dan denk je dat je de wedstrijd in de tas hebt”, aldus Ten Hag. “Ajax ging opportunistischer spelen. De bal viel verkeerd, bij Davy Klaassen. Het is zijn kwaliteit dat hij dan zo die 1-2 binnenschiet.”

“Wat er gebeurde bij de 2-2? Tsja, dat hebben we allemaal kunnen zien”, ging de oefenmeester verder. “We hadden hier met een 1-2 overwinning weg moeten gaan. Drie punten, uitermate belangrijk voor ons met het oog op onze positie op de ranglijst. We moeten blijven strijden. En meenemen: de kwaliteit van ons spel. Grote tevredenheid daarover. De frustratie van de 2-2 moeten we omzetten naar meer kwaliteit.” 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht